Salminen ralliuransa parhaaseen SM-sijoitukseen

Kuva
Jani Hovi
Juha Salminen ja hänen kartanlukijansa Mikko Laakso ajoivat Riihimäen SM-rallissa luokassaan kolmanneksi.

Endurolegenda Juha Salminen kaasutteli viikonloppuna rallin SM-sarjan avauksessa SM5-luokan kolmannelle sijalle, joka on Salmisen paras sijoitus rallin SM-sarjassa. Riihimäellä ajetussa, yhdeksän erikoiskokeen mittaisessa rallissa Salminen paransi menoaan koko päivän ajan ja nousi viimeisellä erikoiskokeella kolmannelle sijalle.

- Meidän taktiikkamme puri jälleen. Kun rallissa testaaminen ja harjoitteleminen on hankalampaa, sekä kalliimpaa kuin endurossa, niin minulla kisan alku menee yleensä aina vähän tuntumaa hakiessa. Tavoitteena onkin aina ajaa nousujohteinen ja virheetön kilpailu, niin silloin tulos on aina paras. Ja tietysti haluan nauttia ajamisesti, Subaru Impreza WRX STi -autolla ajava Salminen kertoi.

Rallin SM-sarjan seuraava kilpailu ajetaan Rovaniemellä, Tunturirallin merkeissä. Siellä Salmista ei kuitenkaan nähdä.

- Se on niin kaukana, etten todellakaan lähde kuskaamaan autoa sinne asti. Tietty, jos joku tekee niin kovan tarjouksen ajamisesta, että voin itse vaan lentää kisapaikalle kypärän kanssa, niin sitten voin ehkä lähteä, Salminen nauraa.

- En ole oikeasti edes katsonut sen tarkemmin rallikalenteria, etten tiedä vielä missä ajamme seuraavan kerran. Tässä on nyt pari kuukautta ainakin sen verran muita kiireitä, ettei rallille ole aikaa. Seuraava tavoite on mennä tallille ja pestä auto puhtaaksi viikonlopun kisan jälkeen, Salminen päätti.