Salminen kuudes SM-avauksessa

Juha Salminen oli kuudes EMTB:n SM-avauksessa.
Kuva
Antti Hellsten / Twenty-Four Media
Juha Salminen polki kuudenneksi Kalpalinnassa, jossa käynnistyi EMTB-sarjan SM-kausi.

Sähkömaastopyörien SM-avaus keräsi mukaan jälleen suuren joukon offroadmoottoripyörien puolelta tuttuja nimiä. Viime vuoden tavoin SM-kausi polkaistiin käyntiin Kalpalinnan maastoissa, joissa ajettiin viikkoa aiemmin kansallinen endurosprint-kilpailu.

Avauskilpailun voitto meni odotetusti GASGAS E-Bicyclesin Simon Carlssonille. Lajia ammatikseen harjoittava Carlsson omaa myös taustaa moottoripyörien parista ja viime vuonna hän osallistui Gotland Grand National -kilpailussa EMTB-luokan lisäksi myös moottoripyörien luokkaan. Kilpailussa toiseksi polki Ville Huikuri ja kolmanneksi Henri Pellinen.

Entisistä aktiivisista offroadkuljettajista nopein oli Pole Bicyclesin Miika Latvala. Motocrossia A-luokassa aikanaan ajanut Latvala jäi puolitoista minuuttia voitosta. Kilpailun kuudes oli Husqvarna E-Bicyclesin Juha Salminen. Enduron 13-kertainen henkilökohtainen maailmanmestari jäi Latvalasta 12 sekuntia.

- Tuli kohellettua kuin nuori poika. Välillä eksyin, välillä työnsin ja välillä kaaduin. Mutta kaikesta huolimatta oli todella hauskaa. Oli oikeastaan paljon hauskempaa kuin muistinkaan touhun olevan, Salminen nauroi.

Salmisen tiimikaveri Niki Ahola piti myös moottoripyöräilijöiden lippua korkealla ja oli seitsemäs. Ahola jäi Salmisesta vain kolme sekuntia. Päijänteen Ympäriajon voittaja Aleksi Jukola edustaa EMTB:n puolella GASGAS E-Bicyclesiä ja oli kisassa kahdeksas. Moottoripyöräilijöistä kymmenen kärkeen murtautui vielä Salmisen ja Aholan tiimikaveri Kimmo Hurri, joka oli yhdeksäs. Hurri jäi Salmisesta vain viisi sekuntia, eli edellä mainittujen herrojen välillä käytiin tiukka sekuntitaisto.

Naisten puolella moottoripyöräilijöiden mainetta pitivät hienosti yllä voiton ottanut Marita Nyqvist, neljänneksi ajanut RX Moton Esmeralda Vesterinen, sekä GASGAS E-Bicyclesin Sanna Kärkkäinen, joka oli puolestaan viides.