Salin voittoon Orimattilassa

Roni Salin ajoi voittoon Orimattilassa tänään.
Kuva
Pasi Järviä
Orimattilassa kaasuteltiin kauden toinen Cross Countryn SM-osakilpailu. Orimattilassa nähtiin päivän aikana kaiken kaikkiaan 222 kuljettajaa, joten varikolla riitti vilskettä ja radalla pärinää koko rahan edestä.

Päivä starttasi jo yhdeksältä, kun reitin pääsivät korkkaamaan nuorten-, naisten-, V60- ja classic-luokkien kuljettajat. Nuorissa kovinta vauhtia piti järjestävän seuran Jonni Hujala, joka oli toiseksi tullutta Aapo Rantasta lähes minuutin nopeampi Ukko Laaksonen oli luokan kolmas. Hujala oli samalla koko lähdön nopein, jättäen naisten voittajaksi ajaneen Marita Nyqvistin puolella minuutilla. Naisten luokassa toiseksi ajoi Kauhajoella voittoa juhlinut Janette Mielonen ja kolmanneksi Melissa Mäntylä.

V60-luokassa ainoa kuusi kierrosta ajanut kuljettaja oli voittaja Ari Kannela. Toiseksi tuli Reijo Muhonen ja kolmanneksi Matti Niinimäki. Classic-luokassa oli vain viisi osallistujaa, joista neljä pääsi maaliin. Voittajaksi ajoi Otto Laine, toiseksi parasta vauhtia piti Martti Ketelä ja kolmmaksi parasta Esa Mattila.

Päivän toisessa lähdössä olikin säpinää, kun C-sekä V50-luokkien kuljettajia oli lähtöviivalla yhteensä 115 kappaletta. Lähdön nopein ja samalla V50-luokan voittajaksi ajoi Kari Hirvimäki lähes viiden minuutin erolla toiseksi tulleeseen Mika Toivaseen. Jorma Kakko oli luokan kolmas. C-luokassa Jesse Kaitainen ajoi ylivoimaiseen voittoon, jättäen toiseksi tullutta Eetu Savolaista yli kolme minuuttia. Kolmanneksi luokassa ajoi Jami Knuuttila.

Salinin ensimmäinen

Päivän viimeiseen lähtöön viivalle asettuivat A-, B-, U20- sekä V40-luokat. Kilpailun alussa käytiin tiukkaa kamppailua Roni Salinin sekä Peetu Juupaluoman välillä. Salin johti, mutta Juupaluoma hiillosti aivan kannoilla. Tankkauksen jälkeen Salin alkoi kasvattaa eroa Juupaluomaan, joka joutui kamppailemaan kakkossijasta tovin aikaa Miro Niemen kanssa. Maalissa Salin oli puolitoista minuuttia kakkoseksi ajanutta Juupaluomaa nopeampi, Niemi ajoi komeasti kolmanneksi. Salin johtaa nyt sarjaa kahden kilpailun jälkeen ja oli maalissa erittäin tyytyväinen päivään.

-Loistavat fiilikset! Tämä oli minun ensimmäinen SM-voitto urallani. Alku tuntui todella vaikealta, kun Peetu roikkui ihan perässä, enkä saanut ajoon omaa rytmiä. Kun Peetu tuli tankille, sain oman rauhan tekemiseen ja siitä ajo alkoi kulkea paremmin. Viimeisillä kierroksilla alkoi jo hieman painaa, mutta siitä selvittiin. Reitti oli kaikin puolin muuten hyvä, mutta hieman yksitoikkoinen ja lyhyt, Salin summasi kilpailuaan.

U20-luokassa kovinta kyytiä piti Samuli Puhakainen, voittaen Tiitus Enjalan reilulla minuutilla. Niko Puotsaari oli luokan kolmas. B-luokan voitosta käytiin jäsenten välinen, kun Orimattilan Moottorikerhon Matti Korkeamäki ajoi voittoon, Henri Almark oli toinen ja kolmas Riku Laaksonen. Juha Puotsaari ajoi V40-luokan voittoon ennen Sami Kärkkäistä ja Antti Kuismaa.

Cross Countryn SM-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan 10-11.10 Kokemäellä.

Alla kisan tulokset.

Kommentit

Lähettänyt Peteri Suomalainen : La, 10/03/2020 - 18:57

ihmettelen kovinkin kovasti , miksei voi suoraan missään laittaa esim. live linkkiä tuloksiin tai live seurantaan, ei pitäisi nykyaikana olla kovin iso ponnistus. Pitäisi olla kisajärjestäjälle pakollinen ...

Language
suomi

Lähettänyt PETRI HÄMÄLÄINEN : La, 10/03/2020 - 23:29

Käsittääkseni nuo palvelut ostetaan seuroissa ajanottopalveluina. Kuskit maksavat erikseen pondereista ja seurat ajanotosta . 

Language
suomi

Lähettänyt Harri NIEMI : Su, 10/04/2020 - 08:36

Lataa vaikka racemonitor app..

sieltä voit katella

Language
suomi