Salin voittoon Kalpalinnassa

Roni Salin ajoi voittoon Kalpalinnassa.
Kuva
Jani Hovi
Roni Salin ajoi voittoon tänään Kalpalinnan Enduro Sprintissä. Päivän Suomen Cupien voitot menivät puolestaan Mika Karmalle, Sami Ikoselle ja Viivi-Maria Mäkiselle.

Kalpalinnassa kaasuteltiin tänään enduron V40, V50- ja naisten luokan Suomen Cupin pisteistä, sekä luonnollisesti samalla myös muiden luokkien kansalliset kilpailut. Aamulla reitillä nähtiin naiset, C- ja V60-luokat ja he pääsivätkin ajamaan kilpailun hienoissa olosuhteissa. Iltapäivällä reitille starttasivat muut luokat ja heidän seitsemän kierroksen mittaisen kilpailun puolessa välissä vesisade piiskasi Kalpalinnan laskettelurinteen maastoja jo kunnolla. Reitti kesti sateen kuitenkin todella hyvin, eikä muuttunut niin liukkaaksi, kuin monet luulivat.

Yleiskilpailussa Roni Salin heilutti tahtipuikkoa kisan alusta lähtien. Salin tykitti pohja-ajat viidelle ensimmäiselle maastokokeelle, ennen kuin kuudennella maastokokeella Antti Ahtila iski ja ajoi pohja-ajan.

s

Antti Ahtila.

- Luulen, että kärsin hieman siitä kun lähden maastokokeelle aina ensimmäisenä. Kierrosten välissä reitti ehtii kastumaan ja sitten minä olen ensimmäisenä märällä reitillä. Heti ensimmäisen pyörän jälkeen alta tulee esille kuivaa maata, joten perässä tulevat varmasti hyötyvät siitä, Salin pohti ennen viimeistä kierrosta.

Salinin leirissä tehtiinkin taktinen ratkaisu ja Kytönen Motorsport-tiimin Husqvarna-kuljettaja päättikin jättäytyä kolmanneksi maastokokeen alussa olleessa jonossa. Ahtila lähti ensimmäisenä reitille, perässään Hugo Svärd ja vasta kolmantena Salin. Tämä toimikin ja Salin ajoi pohjat viimeiselle kierrokselle. Lopulta hänen voittomarginaali oli 25 sekuntia.

- Kisa oli hyvä ja reitti oli oikein mukava. Vähän terävää reikää siihen rupesi tulemaan, mutta muuten se oli ihan ok. Kierrosten välissä oli huoltoaikaa noin puoli tuntia ja se oli kyllä liikaa, Salin kertoi.

RX Moton KTM-kuljettaja Ahtila oli kisan kakkonen ja Svärd kolmas, jääden 54 sekuntia voitosta. Fanticin 125-kuutioisella pyörällä ajava Svärd pohti antavansa pyörällään hieman tasoitusta muille.

- Noissa pitkissä nousuissa antaa väkisin piikillä tasoitusta muille. Mutta onhan tämä sitten taas monessa paikassa todella ketterä viedä, Svärd pohti.

d

Hugo Svärd.

Albert Juhola oli yleiskilpailun neljäs, jääden kuitenkin jo lähes viisi minuuttia voitosta.

Karma, Ikonen ja Mäkinen korkeimmille pisteille

V40-luokan Suomen Cupin voitto meni Mika Karmalle, joka oli samalla yleiskilpailun viides. Karman suorituksen arvoa nostaa vielä se, että miehen solisluu leikattiin kaksi viikkoa sitten ja hän oli nyt jo kisapoluilla. Karma johti luokkaa kolmen kierroksen jälkeen jo noin puolella minuutilla, mutta sitten Jari Mattila aloitti kirin. Mattilan kiri jäi kuitenkin hieman vajaaksi ja hän hävisi Karmalle lopulta seitsemän sekuntia.

d

Mika Karma.

- Parilla ensimmäisellä kierroksella en edes oikein hengästynyt, kun käteni menivät niin jumiin. Sitten homma vähän helpotti, mutta lopussa kyllä väsyin. Reitti oli oikein hieno ja jos oli hyvässä kunnossa, niin sitä olisi ollut hieno ajaa, Mattila kertoi.

V40-luokan kolmas oli Riku Riiheläinen. Janne Mukkala kaasutteli neljänneksi ja Mika Kaseva viidenneksi. V50-luokan korkeimmat Suomen Cupin pisteet vei Sami Ikonen. Timo Soanjärvi oli kakkonen, jäätyään puolitoista minuuttia voitosta. Antti Laine nappasi kolmannen sijan, Harri Ritari oli neljäs ja Niko Pahlberg viides.

d

Sami Ikonen.

Aamulla ajetun naisten Suomen Cupin nopein oli Viivi-Maria Mäkinen. Iina Turkki jäi seurakaverilleen vajaan minuutin ja oli toinen. Anu Nummela oli kolmas ja Riina Lampinen neljäs. Kaksikon eroksi jäi vain vajaat kaksi sekuntia. Luokan viides oli Karoliina Leinonen.

d

Viivi-Maria Mäkinen.

C-luokassa Jonas Engström ajoi voittoon, ennen Joni Jeskasta ja Oskari Levomäkeä. Kärkikolmikko sai suoran nousun B-luokkaan, kun myös neljänneksi ajanut Antti Juusti. Eero Villikka, Juuso Jämsen ja Miikka Miilumäki saivat puolestaan nousupisteet täyteen ja he ajavat jatkossa myös B-luokassa.

B-luokan voittoon ajoi tänään Atte Salo. Asikkalan Moottorikerhon kuljettaja sai nousupisteet voitolla täyteen ja jatkossa hänet nähdään A-luokassa. Jaakko Rinkinen oli luokan kakkonen ja Jarkko Tyni kolmas.

f

Atte Salo.

Kilpailun täydelliset tulokset.