Salin voitti CC-mestaruuden

Roni Salin ajoi selkeään voittoon Cross Countryn SM-sarjan päätösosakilpailussa Kokemäellä.
Kuva
Henri Salminen
Cross countryn SM-sarja päättyi Roni Salinin voitonjuhliin. Suomen mestaruus oli Salinille uran ensimmäinen henkilökohtainen.

Cross Countryn SM-sarja päättyi Kokemäen Järilässä ajettuun toiseen kilpailupäivään. Kisa käynnistyi mielenkiintoisista asetelmista, sillä Roni Salin johti pisteen turvin ennen Jiri Leinoa. Kaksikon niskaan hengitti vain kaksi pistettä Leinon perässä ollut Peetu Juupaluoma.

Leino aloitti vahvasti ja tuli ensimmäiseltä kierrokselta 35 sekunnin johdossa ennen Juupaluomaa. Seuraavina olivat Salin, Aleksi Nieminen ja Paavo Henriksson. Leinon johto kasvoi toisella kierroksella jo lähes minuuttiin. Salin ohitti Juupaluoman ja nousi toiseksi. Juupaluoma jatkoi kolmantena, Nieminen neljäntenä ja viidenneksi oli noussut hurjan nousun huonon alun jälkeen tehnyt Miro Niemi.

Kolmaskin kierros kirjattiin Leinolle, mutta Salin oli saavuttanut selvästi ja oli enää 25 sekunnin päässä. Juupaluoma jäi kärkikaksikosta jo viiden minuutin päähän ja putosi viidenneksi. Kolmantena jatkoi Nieminen ja Niemi oli noussut neljänneksi. Viidentenä ajoi Dick Bergman.

Viidennellä kierroksella Salin ohitti Leinon, jonka vauhti alkoi hiipua silmin nähden. Salin ajoikin selkeään voittoon ja uransa ensimmäiseen henkilökohtaiseen Suomen mestaruuteen.

- Ensimmäisellä kierroksella vaikutti, että muut menevät menojaan, mutta lopulta voitto tuli aika helposti. Samalla tuli myös uran ensimmäinen mestaruus, joten on tämä kyllä ihan kova juttu, Salin riemuitsi.

Päivän kakkoseksi ajoi Miro Niemi ja kolmanneksi Aleksi Nieminen. Jiri Leino oli maalissa neljäntenä ja se riitti SM-hopeaan.

- Tällä kaudella on ollut kaikenlaisia murheita, enkä ole päässyt tarpeeksi treenaamaan. Kunto vain loppui aivan kesken. Tämä oli kauden kolmas SM-mitali, mutta eipä se paljon mieltä lämmitä, kun mestaruus oli tavoitteena. Ensi vuonna on pakko yrittää uudestaan, Leino lupasi.

Viitossijan nappasi Dick Bergman ja mestaruustaistossa mukana ollut Peetu Juupaluoma joutui tyytymään kuudenteen sijaan, joka sekin toki riitti SM-pronssiin.

- Nyt ei ole kahteen päivään pysynyt mikään sisällä, joten energiat loppuivat täysin, enkä vain jaksanut ajaa, Juupaluoma harmitteli.