Saatanallinen ralli jatkuu

Teksti
Silverskin Extreme Cross Country Rodeo (SECCR) lähestyy ja Espoon Moottorikerhon puuhamiehet ja - naiset punovat uusia juonia kuljettajien päänmenoksi. Lähettäjän haulikon on määrä losahtaa 8.6.2019.

SECCR on ollut tauolla useamman vuoden ajan, mutta nyt kilpailu ajetaan pitkästä aikaa. Uutuutena reitillä nähdään ensimmäistä kertaa sähköavusteisten maastopyörien eMTB -luokka.

Kilpailunjohtaja Mika Villikka kertoo kuljettajien kaivanneen SECCR -kilpailua. –Kentältä tuli selkeästi painetta, että kisa pitäisi järjestää. Normaalia kovemmalla endurolla on oma innokas kannattajajoukkonsa, joka kyseli kisan perään vuodesta toiseen.

Kansallisissa vaniljaendurokisoissa osanottajajoukko on ollut jo vuosia laskemaan päin ja ainakin kansainvälisesti katsoen extreme-enduro selkeästi inspiroi harrastajia.

Villikan mukaan reitin suunnittelu on pääosin valmis, vaikka yksityiskohtia hiotaan vielä. –

Reitin runko on edellisistä vuosista tuttu, mutta lisäämme kilpailun vaativuutta tekemällä reitin haastavammista osuuksista pidempiä ja lisäämällä extreme-osuuksia.

Espoon moottorikerho heittää tänä vuonna todellisille betonireisille tuntuvan haasteen. Henkilö, joka ajaa ensin kahden tunnin eMTB -kisan ja heti perään 3 tuntia SECCRiä prätkällä saa kaksi EMK:n mitalia ja voi välittömästi kutsua itseään oikeutetusti "Enduranceriksi".

Jää nähtäväksi, pääsemmekö jo tänä vuonna nimeämään Suomen ensimmäistä Enduranceria. – miettii Villikka.

Uteliaimmat voivat seurata kilpailun tuoreimpia tietoja Silverskin Extreme Cross Country Rodeo – Facebook sivuilta.

Alla Laavu Filmin tuottama upea lyhytelokuva SECCR radan varrelta.