Roni Salin oli nopein Kauhajoella

Kuva
Henri Salminen / Arkistokuva
Roni Salin voitti pölyisissä olosuhteissa ajetun cross countryn toisen SM-osakilpailun Kauhajoella.

Cross countryn toinen SM-osakilpailu ajettiin Kauhajoen Moottorikerhon isännöimänä Sotkan Moottoriurheilukeskuksen ympäristössä. Olisiko sitten pitkään jatkunut hellekausi uuvuttanut myös kilpailijat, sillä osanottajia oli mukana kaikki luokatkin huomioiden yllättävän vähän.

Päivän päälähdössä ajettiin SM-pisteistä. Reittiä kiersivät luokat A, B, U20 ja V40. Ennakkoon ajatellen katseet suuntautuivat Jiri Leinon ja Roni Salinin suorituksiin, sillä ensimmäisen osakilpailun voittanut Eemil Pohjola oli samaan aikaan Ruotsissa ajamassa enduron MM-osakilpailua.

Ennakkosuosikit ajoivatkin odotusten mukaan. A-luokassa Roni Salin otti voiton ja ajoi ainoana kilpailijana 12 kierrosta. Jiri Leino pääsi muutaman kerran tuntumaan, mutta ei onnistunut ohittamaan Salinia, vaan joutui tyytymään kakkossijaan. Kolmanneksi ajoi Paavo Henriksson.

- Sain hyvän lähdön ja pääsin kärkeen, vaikka Leino ahdistikin tiukasti. Sitten mentiin sinne taakse, missä maasto pölisi tosi paljon. Ajattelin, että annan siinä oikein kunnolla hanaa, niin takaa ei kyllä tule kukaan ohi, koska siellä ei näe mitään. Periaatteessa se oli se suoja tänään, mikä auttoi näin hyvään tulokseen. Kun startista pääsi kärkeen, niin eipä sieltä oikein millään ohi olisi päässyt. Kerran kaaduin koko kisan aikana, mutta muuten ei mitään mainittavaa ollutkaan, Salin kertoi.

U20-luokassa ennakkosuosikit pitivät niin ikään pintansa. Voittoon ajoi Tiitus Enjala ja toiseksi sijoittui Niko Puotsaari. Kolmanneksi sijoittunut Janus Forsgren jäi kärkikaksikolle kierroksen.

V40-luokassa kävi niin, että nopein mies ei voittanutkaan. Mika Karma ajoi kyllä ykkösenä maaliin, mutta suoritus hylättiin vilppilähdön takia. Voiton ja täydet Cup-pisteet otti siis Janne Mukkala. Päivän kakkonen oli Janne Leander ja kolmas Sami Kärkkäinen.

B-luokassa parhaasta vauhdista vastasi Riku Harju. Toisena ruutulipulla oli Rasmus Putkonen ja kolmantena Aksu Keurulainen.

Piiroinen oli nopein

Aamun ensimmäisessä lähdössä reitille pääsi neljä luokkaa. Tunnin mittaiseen urakkaan starttasivat Nuorten, V60-, Classic- sekä Kuntoluokan kilpailijat. Kilpailijoita luokissa oli vain valitettavan vähän, mutta kenenkään ei sentään onneksi tarvinnut ajaa kisaa pelkästään itseään vastaan.

Nuorten luokassa voittoon ajoi Ukko Kätkytniemi. Hän oli kolmesta kilpailijasta ainoa, joka ehti ajaa viisi kierrosta. Toiseksi sijoittui Joose Vuori ja kolmanneksi Robertino Nyman.

V60-luokasta löytyy myös koko ensimmäisen lähdön nopein kuljettaja. Juha Piiroinen ajoi voittoon reilun kolmen ja puolen minuutin erolla ennen toiseksi sijoittunutta Ari Kannelaa. Kolmantena maaliin ehti Reijo Karppinen.

Classic-luokan kahdesta kilpailijasta Kai Kivekäs oli vajaat puolitoista minuuttia Ari Peippoa nopeampi. Kuntoluokassa puolestaan Markku Sulasalmi kukisti Mika Katajamäen vajaalla kuudella minuutilla.

Puotsaaren tahtiin

Päivän toisessa lähdössä radalla olivat Naiset, C-, ja V50-luokan kilpailijat. Nyt kisa-aika tuplattiin, eli reittiä kierrettiin kaksi tuntia.

Naisten luokassa parhaasta vauhdista vastasi Janette Mielonen. Hän oli ainoa tämän luokan kilpailijoista, joka ehti ajaa kymmenen kierrosta. Toisena ruutulipulle saapui Anu Nummela. Hän kukisti kolmanneksi ajaneen Sanna Sainion kahdella minuutilla.

C-luokassa voittoon ajoi Markus Liimatainen. Oskari Piililä ajoi maaliin puolitoista minuuttia hitaampana ja kuittasi kakkossijan. Luokan kolmanneksi sijoittui Jesse Turunen.

Tämän lähdön nopein kuljettaja löytyy V50-luokasta. Juha Puotsaari ajoi lähdön ainoana kuljettajana 11 kierrosta ja otti selkeän voiton. Timo Soanjärvi sijoittui toiseksi ja Harri Ritari kolmanneksi.

Seuraavan kerran cross countryn SM-pisteistä ajetaan lokakuussa Säkylässä.