Romaniacs käyntiin Youngin tahdissa

Wade Young oli päivän nopein Romaniassa.
Kuva
Attila Szabo / Red Bull Content Pool
Wade Young kellotti parhaan ajan tämän päivän aika-ajoissa Romaniassa. Suomen kultaluokan kuljettajilla oli puolestaan pieniä hankaluuksia.

Red Bull Romaniacs käynnistyi tänään aika-ajon merkeissä. Reilun puolen tunnin mittaisessa aika-ajossa kovinta vauhtia piti Shercon Wade Young. Päivän suurin yllättäjä oli toiseksi kaasutellut Teodor Kabakchiev, joka jäi Youngille 19 sekuntia. Alfredo Gomez oli kolmas, jääden 45 sekuntia pohja-ajasta. Manuel Lettenbichler oli päivän neljäs ja Tabby Blazusiak viides

Suomen kultaluokan kaksikosta tänään nopeampi oli Antti Hänninen, joka jäi 12 minuuttia Youngin ajasta. Hänninen oli päivän tuloksissa 30.

- Päivä lähti huonosti käyntiin, kun edelläni reitille startannut kuljettaja oli jumissa heti ensimmäisessä mäessä. Ohituspaikkaa ei siinä ollut ja menetin varmaan pari minuuttia, kun jouduin odottamaan omaa vuoroani. Muuten ajoni oli varmaa. Vaikeimmissa paikoissa huomaa, ettei happi kierrä niin kuin sen pitäisi, koronan jälkeen. Rankka viikko on edessä, Hänninen pohti.

Aleksi Vilkko jäi Hänniselle vain neljä sekuntia ja oli 31. Myös Vilkolla oli haasteita lyhyellä pätkällä.

- Yhdessä alamäessä meni keppi syylärin alta sisään ja se repi staattorin piuhan irti. Revin sivumuovin käsillä irti, jotta sain piuhan takaisin kiinni. Aikaa siinä meni useampi minuutti, kun etsin aluksi vikaa etumaskin takaa sammutinnapista ja muualta pyörästä, ennen kuin tajusin missä vika on, Vilkko kertoi.

Muista suomalaisista Henrik Heikkinen oli hopealuokassa 73. Pronssiluokassa Anton Pendikainen oli 150. ja Jari Mutikainen 162.

Romaniacsin ensimmäinen varsinainen maastopäivä kaasutellaan huomenna.

Kultaluokan kärjen tulokset:

1. Wade Young (Sherco) 37:42
2. Teodor Kabakchiev (Husqvarna) 38:01
3. Alfredo Gomez (Husqvarna) 38:27
4. Manuel Lettenbichler (KTM) 38:29
5. Taddy Blazusiak (GASGAS) 38:41
6. Graham Jarvis (Husqvarna) 38:42
7. Trystan Hart (KTM) 39:13
8. Dominik Olszowy (KTM) 39:15
9. Michael Walkner (GASGAS) 39:39
10. Billy Bolt (Husqvarna) 40:23