Roczenista maailmanmestari

WSX tiedotus
Ken Roczen voitti supercrossin maailmanmestaruuden Melbournessa.

Supercrossin MM-sarjan uuden tulemisen ensimmäiset mestaruudet ratkaistiin lauantaina Australiassa. Kahden osakilpailun mittainen tynkäkausi saatiin päätökseen suurella Marvel Stadiumilla, jossa oli järjestäjien mukaan paikalla 50 000 katsojaa. Kauden ensimmäisen osakilpailun Cardiffissa voittanut Eli Tomac ei Australiaan matkustanut, joten Ken Roczenin piti vielä mestaruus helposti.

Kaikki näyttikin illan ensimmäisen finaalin jälkeen Roczenin osalta hyvältä, kun hän ajoi voittoon. Illan toisen finaalin puolen välin jälkeen Roczenin pyörän takarengas meni puhki ja monien yllätykseksi hän ajoi pois radalta, eikä yrittänyt ajaa rauhassa maaliin ja kerätä muutamaa pistettä. Tämän johdosta saksalainen menetti pistejohtonsa Vince Frieselle kolmeen pisteen erolla. Friesen ja Roczenin välissä oli vielä Justin Brayton.

Illan viimeisen finaalin startti oli ratkaiseva, kun Friese ja Brayton molemmat kaatuivat startissa. Tämän jälkeen Roczen ajoi varmasti maaliin finaalin kakkosena ja hänestä kruunattiin uusi maailmanmestari. Viimeisen finaalin voittanut Joey Savatgy nousi sarjassa lopulta toiseksi ja Friese jäi kolmanneksi. Brayton oli neljäs ja Josh Hill viides.

250-kuutioisissa mestaruus meni Shane McElrathille. Max Anstie oli toinen ja Chris Blose kolmas.