Roczen palasi pistekärkeen

Ken Roczen siirtyi takaisin sarjakärkeen.
Kuva
Honda
Amerikan motocross-sarja jatkui eilen Thunder Valleyn radalla Denverissä. Ken Roczen oli päivän ykkönen isossa luokassa ja otti pistejohdon takaisin itselleen.

450-luokan ensimmäinen erä oli Ken Roczenin näytöstä. Honda-kuljettaja ajoi ruutulipulle 35 sekuntia aiemmin kuin toiseksi ajanut Zach Osborne. Tuore supercrossmestari Cooper Webb oli kolmas ja Jason Anderson neljäs. Sarjan kärjessä ennen Thunder Valleyn kilpailua ollut Eli Tomac oli startin jälkeen 11. ja pitkään näytti siltä, ettei Tomac oli aika-ajojen osoittamassa vauhdissa (ajoi noin kahden sekunnin pohja-ajan). Tomac ajoi monta kierrosta edellä olevien kuljettajien takana, kunnes repi yhdessä radan hyppyreistä lasiensa roll off -nauhan irti, joka oli ilmeisesti jäänyt jumiin. Tämän jälkeen Tomac kurvasi varikolle hakemaan uusia laseja ja siitä käynnistyikin hänen kirinsä. Maalissa Tomac oli viides.

Toisessa erässä Webb piti johtopaikkaa alussa hallussaan, ennen kuin Roczen ohitti hänet. Tällä kertaa Tomac onnistui paremmin lähdössä ja nousi erän puolessa välissä saksalaisen kantaan, ohittaen hänet myös nopeasti. Tomac ajoikin lopulta helppoon erävoittoon ennen Roczenia. Kolmas oli Marvin Musquin, joka kaatui ensimmäisen erän toisessa kurvissa. Osborne oli neljäs ja Anderson viides. Päivän totaalin voitto meni näin ollen Roczenille, Tomacin ollessa toinen ja Osbornen kolmas. Yhteispisteissä Roczen nousi kärkeen kahden pisteen erolla Tomaciin.

250-kuutioisissa ensimmäinen erä keskeytettiin ukkosmyrskyn vuoksi. Lähistöllä salamoi runsaasti ja järjestäjät pelkäsivät salamoinnin leviävän myös rata-alueelle ja sen muodostavan uhan kuljettajille. Kuutisen minuuttia ennen aikojaan keskeytetyn erän voitti Justin Cooper, ennen Adam Cianciaruloa ja Dylan Ferrandista. Toisessa erässä Cianciarulo otti voiton ennen Cooperia, Michael Mosimanin ollessa kolmas. Tämä oli myös päivän kokonaiskilpailun paremmuusjärjestys.

Alla tulokset ja pistetilanteet.