Retkiruokaa

Blå Band on kehittänyt uusia retkiruokia sellaisiin olosuhteisiin kuin mitä meilläkin tässä nyt on. Ollaan kaukana ruokapaikoista, keskellä karua ratavarikkoa ja energiatason pitäisi pysyä sellaisena, että jaksaa ajaa useammankin harjoitussetin.

Me otettiin mukaan autoon pari pussia pasta bolognesea ja pussi gulassia. Iso termoskannu täytettiin kiehuvalla vedellä. Autosta löytyi kertakäyttölusikoita ja muutama paperilautanen.

Retkiruokapussin kyljessä on käyttöohjeet. Vaakasuuntaisen pussin yläreuna repäistään auki, pussin pohjaa levitetään ja sisään kaadetaan vesi. Sekoitetaan, pussi tiukasti kiinni ja kymmenessä minuutissa ruoka on valmis. Syötäväksi vaikka suoraan haudutuspussista. Yhdestä pussillisesta tulee yksi iso annos tai kaksi normaalikokoista, pussin hinta on samaa luokkaa, kuin ruokalan lounas.

Joskus muinoin tuli syötyä silloisia pussikeittoja ja -ruokia. Vatsa kyllä täyttyi, mutta maku ja tuntu oli lähinnä mössöä. Tuli melkein kammo kaikkea ”pussi”-alkuista kohtaan.

Vähän epäröiden alettiin maistella näitä uusia retkiruokia. Pussit ovat kätevän muotoisia, hihansuut eivät sottaannu, vaikka söisi suoraan pussista. Minigripeistä tuttu painallusnauha pitää pussin kiinni lämpenemisen ajan.

Ruokavaihtoehtoja on useita. Bolognese maistuu melkein samalta kuin italialaisessa trattoriassa, currykana, gulassi ja kanapata tuntuvat kotona tehdyiltä ja löytyy valikoimasta lihapullatkin. Hedelmäiset aamiaispuurot ovat suorastaan herkullisia. Tarjolla on myös useita laktoosittomia vaihtoehtoja ja kasvisruokia.

Eikä sitten tarvitse tiskailla kattiloita.

– Syömään!

– Tämähän on hyvää! Mistä näitä saa?