Remes voittoon sekunnin turvin

Eero Remes otti voiton sekunnin turvin Sipoossa.
Jani Hovi
Eero Remes kiri Sipoossa yleiskilpailun voittoon, vaikka oli jo pakkaamassa pyörää autoon ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Enduron kauden viides SM-osakilpailu kaasuteltiin tänään Sipoossa. Eilisen ja viime yön sateet olivat kastelleet reitin ja ensimmäisellä kierroksella nähtiin paljon tapahtumia, kun savipellot olivat todella liukkaista. Etenkin kierroksen kolmas maastokoe Pornaisissa oli todella liukas ja siellä olleet extreme-esteet muodostuivat ongelmallisiksi.

Eero Remes aloitti kilpailun vauhdilla ja johti kisaa kahden ajetun maastokokeen jälkeen. Sitten kolmannella maastokokeella Remes oli hankaluuksissa. Hän jäi extremetestillä rengasesteeseen kunnolla kiinni ja myös kivikkonousu tuotti Remekselle harmia. Remes jäi pätkän pohja-ajasta lähes minuutin ja oli jo keskeyttämässä kierrosten välihuollossa, mutta Remeksen huoltomiehet pitivät hänet kisassa mukana. Kilpailun kärkeen tuossa vaiheessa nousi Eemil Pohjola, perässään Hugo Svärd.

pohjola

Eemil Pohjola.

Remes aloitti kuitenkin tuon maastokokeen jälkeen melkoisen kirin ja takoi reitin kuivuessa kahdelle seuraavalle maastokokeelle pohja-ajat. Pohjola sen sijaan joutui hieman antamaan periksi ja yleiskilpailun kärkeen nousi kahden ajetun kierroksen 125-kuutioisella Fanticilla ajanut Svärd.

svärd

Hugo Svärd.

Pohjola oli toisena yhdeksän sekunnin päässä ja Remes kolmantena 19 sekunnin päässä. TM-kuljettaja Remes takoi pohja-ajat kolmannen kierroksen kahdelle ensimmäiselle maastokokeelle ja nousi kilpailun johtoon 10 sekunnin erolla Pohjolaan. Svärd oli 16 sekunnin päässä kolmantena. Viimeisellä maastokokeella Pohjola otti kaikki itsestään irti ja ajoi yhdeksän sekunnin pohja-ajan. Pohjolan harmiksi Remes kellotti toiseksi nopeimman ajan pätkälle ja näin ollen Remes vei voiton lopulta yhden sekunnin erolla. Pohjola oli näin ollen kakkonen ja Svärd kolmas, jääden 16 sekuntia voitosta. Remes voitti samalla E2-luokan, Pohjola E3-luokan ja Sävrd E1-luokan.

Hermanni Haljala oli kilpailussa neljäntenä viimeisen pätkän puoliväliin asti. Valitettavasti Haljalan pyörän moottori rikkoutui pätkällä ja hän joutui keskeyttämään. Yleiskilpailun neljänneksi nousi Peetu Juupaluoma, joka reilut kaksi minuuttia Remekselle. Jiri Leino oli viides ja hän jäi kuusi sekuntia Juupaluomalle. U20-luokan voittoon ajanut Samuli Puhakainen oli yleiskilpailun kuudes, ennen Roni Salinia. Kahdeksas oli Pyry Juupaluoma, joka menetti viimeisellä maastokokeella minuutin aikaa, hänen jalkansa jäätyä jumiin kivien väliin. Lisäksi Juupaluoma kaatui vielä kerran. Tiitus Enjala jäi Juupaluomalle kolme sekuntia, kaaduttuaan viimeisen pätkän lopussa. Enjalan taakse kymmenenneksi ajoi Niklas Laankoski.