Remes voittoon Riihimäellä

Eero Remes otti voiton Riihimäellä ensimmäisenä kisapäivänä.
Jani Hovi
Eero Remes voitti Riihimäen SM-enduron yleiskilpailun kisaviikonlopun ensimmäisenä päivänä. Remeksen ohella luokkavoittoihin ylsivät Roni Kytönen ja Aleksi Jukola.

Enduron SM-sarja jatkui viikon tauon jälkeen tänään Riihimäellä. Kilpailussa kaasuteltiin tänään SM-luokkien osalta kolme kierrosta ja yhteensä yhdeksän maastokoetta. Ajoaikaa kärjelle tuli lähes tunti 20 minuuttia ja kun siirtymätkin ajettiin pääosin metsissä, tuli kuljettajille täysi päivä. Reitti oli hyvässä kunnossa huolimatta eilisistä sateista ja monien kuljettajien mielestä jopa kohtuullisen helppo. Päivää helpotti myös se, että kierrosten välillä huoltoaikaa jäi toisille reilusti yli 20 minuuttia.

Remes aloitti vauhdilla

Aamu starttasi Eero Remeksen tahdissa, Yamaha-kuljettajan täräyttäessä ensimmäiselle maastokokeelle 12 sekunnin pohjat ennen Eemil Pohjolaa. Seuraavalla maastokokeella Pohjola ajoi sekunnin pohjat, kun taas kierroksen kolmannella pätkällä kaksikon erotti vain 0,1 sekuntia. Toisen kierroksen avausmaastokokeella Remes näytti jälleen vauhtinsa ja ajoi yhdeksän sekunnin pohjat. Viidennellä maastokokeella yleiskisassa kolmantena ollut Roni Kytönen kellotti puolestaan neljän sekunnin pohja-ajan Remekseen, jolla Pohjola jäi kaksi sekuntia. Toisen kierroksen viimeisellä maastokokeella Pohjola oli kolme sekuntia nopeampi kuin Remes, jolle Kytönen jäi kaksi sekuntia. Kun kuljettajat lähtivät kolmelle viimeiselle maastokokeelle, oli Remeksen johto 19 sekuntia Pohjolaan ja 30 sekuntia Kytöseen.

Kierroksen ensimmäisellä maastokokeella Remes näytti taas pätkän sopivan hänelle hyvin ja ajoi kahdeksan sekunnin pohjat Pohjolaan nähden, Kytösen jäädessä jo 14 sekuntia. Pohjola ajoi pohja-ajat kahdelle viimeiselle maastokokeelle, mutta Remes jäi hänestä molemmilla vain muutaman sekunnin. Näin ollen Remes ajoi yleiskilpailun ja E2-luokan voittoon 22 sekunnin erolla Pohjolaan.

- Siirtymällä kaaduin kerran, mutta muuten ei sattunut mitään ihmeellisyyksiä. Kierroksen ensimmäinen pätkä oli paikoin aika nopea ja se sopi minulle hyvin, vaikkakin sielläkin oli hitaita osuuksia, Remes kertoi.

- En tiedä miten Eero pystyi vetämään siihen ykköspätkällä aina niin kovan ajan. Omasta mielestä ajoni kulki sillä pätkällä ihan samalla tavalla kuin muillakin pätkillä, mutta en vaan pärjännyt siinä, TM-kuljettaja Pohjola kertoi.

Yleiskilpailussa kolmanneksi ajoi Kytönen, joka jäi 43 sekuntia Remeksestä. Samalla Kytönen voitti E1-luokan.

- Ajo tuntui kulkevan ihan hyvin koko päivän. Kerran kaaduin koko päivän aikana, mutta muuten ei ollut mitään. Luokkavoitto tuli, mutta tietysti tähtään myös yleiskilpailun voittoon ja haluan olla mahdollisimman lähellä Empun (Pohjala) ja Eeron (Remes) vauhtia, Husqvarna-kuljettaja Kytönen kertoi.

Roni Kytönen 2019

Aleksi Jukola oli tänään myös selkeästi paremmassa vauhdissa kuin viikko sitten ja nappasi yleiskilpailun neljännen sijan. Samalla tilille tuli myös E3-luokan voiton. Jukola jäi Remeksestä 1.36.

- Tänään oli kivaa ajaa. Meillä oli Tammisen kanssa sekuntitaistelua koko päivän ja se oli todella mukavaa, Jukola kertoi.

Aleksi Jukola 2019

Mika Tamminen oli yleiskisan viides ja E3-luokan kakkonen Jukolan jälkeen. Kaksikon ero oli vain kuusi sekuntia. Antti Hänninen oli yleiskilpailun kuudes ja samalla E1-luokan kakkonen. Hugo Svärd kaasutteli yleiskilpailussa seitsemänneksi, Roni Salin oli kahdeksas, Lari Jukola yhdeksäs ja Jari Mattila kymmenes.

U20-luokassa Peetu Juupaluoma ajoi 24 sekunnin erolla voittoon, ennen toiseksi ajanutta veljeään Pyryä. Eetu Puhakainen oli kolmas, jääden 56 sekuntia voitosta. Niklas Laankoski oli neljäs ja Lukas Kuhmonen viides.