Remes suosikkina Vesivehmaalle

Teksti
Eero Remes lähtee suosikkina Vesivehmaalle.
Kuva
Jani Hovi
Cross Countryn SM-sarja jatkuu ensi lauantaina Vesivehmaalla. Henkilökohtaisten pisteiden lisäksi ajetaan myös kerhojoukkueiden Suomen mestaruudesta.

Cross Countryn SM-sarjassa ajetaan tällä kaudella neljä SM-osakilpailua. Vesivehmaalla lauantaina ajettava Asikkala Cross Country on järjestyksessään kauden kolmas. Kilpailua isännöi Salpausselän Moottorikerho. Kilpailu ajetaan Vesivehmaan lentokentän ympäristössä. Kansallisten luokkien lisäksi kilpailussa ajetaan A+B -luokan sekä naisten luokan SM-pisteistä. Lisäksi päivän viimeisessä lähdössä ratkaistaan kerhojoukkueiden Suomen mestaruus.

A+B-luokan ennakkosuosikista ei varmasti ole mitään epäselvyyksiä. Eero  Remes on voittanut molemmat aiemmat osakilpailut ja lähtee myös nyt ykkössuosikkina kisaan. Kakkospaikalle onkin jo huomattavasti vaikeampi nimetä ketään, sillä SM-pistekakkonen Roni Salin potee edelleen keväällä loukattua polveaan, eikä tämän kauden kisoihin osallistu. Hermanni Koskinen on pisteissä kolmantena ja haluaa varmasti hyvät pisteet myös Vesivehmaalta. Myös Dick Bergman ja Niklas Laankoski ovat nimiä, joita kannattaa seurata. Unohtaa ei sovi myöskään Jiri Leinoa, jolla ei tältä kaudelta pisteitä ole, mutta sen sijaan SM-hopeaa kolmen vuoden takaa.

Nummelan johdolla

Naisten luokassa Anu Nummela tulee Vesivehmaalle pistejohdossa. Hän on voittanut kauden molemmat aiemmat kilpailut, joten voitto on jälleen haussa. Riina Lampinen on ollut molemmissa kisoissa toinen ja Tanja Kaitainen puolestaan kolmas, joten piste-erot eivät vielä ole suuria. Myös Esmeralda Vesterinen ja Jutta Heikkala ovat olleet hyvässä vauhdissa. Mielenkiintoa lisää myös motocrossissa loistovauhdissa ollut Melissa Mäntylä, joten podiumpaikoista saa taistella tosissaan.

Ensimmäisessä lähdössä ajavat luokat Nuoret, V60, Classic ja Kunto. Startti tapahtuu kello 9.00 ja ajoaikaa on 1 tunti.

Toisessa lähdössä radalle pääsevät luokat Naiset, C ja V50. Liikkeelle lähdetään kello 11.00 ja rataa kierretään 2 tuntia.

Päivän päätöslähdössä ajavat luokat A, U20, B sekä V40. Startti on kello 14.00 ja ajoaikaa on 2 tuntia.

Kerhojoukkuemestaruus

Vesivehmaalla ratkaistaan myös kerhojoukkueiden Suomen mestaruus. Joukkuekilpailussa joukkueen koostuu kolmesta A, B, V40, U20 -ja naistenluokan kilpailijasta. Joukkueessa pitää olla vähintään yksi A, B- tai naistenluokan kuljettaja. Jokainen joukkueen kuljettaja saa sijoituspisteen omassa luokassa ja vähiten pisteitä kerännyt joukkue voittaa mestaruuden.

Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Lentotie 105, 17130 Vesivehmaa.