Remes podiumille Portugalissa

Eero Remes ajoi tänään E2-luokassa kolmanneksi.
Kuva
Caroline Joelsson
Eero Remes Portugalin MM-enduron toisena kisapäivänä E2-luokan kolmanneksi. Myös Roni Kytönen paransi suoritustaan eilisestä.

Portugalin MM-enduron toisena kisapäivänä kuljettajien urakkaa lyhennettiin kierroksella, kun ohjelmassa oli vain kolme kierrosta ja yhdeksän maastokoetta. Yleiskilpailun kärkitaistelun osalta huonoja uutisia tuli jo ennen starttia, kun Loic Larrieu ei startannut kisaan virallisesti eilisten mekaanisten ongelmien vuoksi. Varikkohuhut kuitenkin kertoivat, että Larrieu olisi loukkaantunut.

EnduroGP-luokan voittotaistelu käytiin tänään kahden britin välillä, kun Beta-kaksikko Steve Holcombe ja Brad Freeman ottivat mittaa toisistaan. Holcombe joutui antamaan tänään nuoremmalleen periksi ja Freeman ajoi yleiskilpailun ykköseksi 13 sekunnin erolla.

- Teimme molemmat Holcomben kanssa virheitä ja kaaduimme molemmat päivän aikana. En edes osaa sanoin kuvailla kuinka onnellinen olen nyt, kun kaiken tämän työn jälkeen pystyin voittamaan yleiskilpailun. Yritän toistaa tämän ensi viikonloppuna Espanjassa, samalla myös E1-luokan voittanut Freeman kertoi.

Toiseksi ajanut Holcombe jatkoi E3-luokan voittoputkeaan ja johtaa luokan MM-sarjaa täysin pistein. Yleiskilpailussa kolmanneksi ajoi Hondan Alex Salvini, joka jäi Holcombelle vain viisi sekuntia. Salvini voitti samalla E2-luokan. Danny McCanney oli yleiskisan neljäs (E3-luokan 2.), jääden vain kahdeksan sekuntia Salvinille. Christophe Charlier oli viides (E2-luokan 2.) ja hän jäi puolestaan McCanneylle vain 1,2 sekuntia.

Eero Remes ajoi tänään virheettömän päivän ja oli yleiskilpailun kuudes, ottaen samalla E2-luokan kolmannen sijan.

- Sen tulin mitä pääsin koko päivän ajan. Nyt ruvetaan keskittymään ensi viikonlopun Espanjan kilpailuun. Matkustan varmaan huomenna Espanjaan ja pesen hieman pyykkejä, ja yritän palautua tämän viikonlopun kisasta. Keskiviikkona pääsee sitten jo kävelemään pätkiä, joten ei tässä kauheasti jää vapaa-aikaa, Remes kertoi.

Kytönen kolmeen pohja-aikaan

EnduroJ-luokassa TM-kuljettaja Andrea Verona ajoi kauden neljänteen voittoonsa 10 sekunnin erolla Enric Franciscoon. Jack Edmondson oli kolmas, jääden 38 sekuntia voitosta. Roni Kytönen paransi menoaan lauantaista ja ajoi kaikilla kolmella crosstestillä pohja-ajat. Valitettavasti enduro- ja extremetesti ei kulkenut samaan tahtiin ja Kytönen oli maalissa kuudes. Kytönen jäi voitosta 50 sekuntia ja viidennestä sijasta kaksi sekuntia.

Eemil Helanderin viikonloppu ei ollut helppo, torstaina tuleen rannevamman johdosta. Helander oli tänään EJ-luokan 18. jääden kärjestä reilut kolme minuuttia.

EnduroY-luokassa Hamish McDonald uusi eilisen voittonsa, Sherco-kuljettajan voittomarginaalin ollessa tänään 16 sekuntia Alejandro Navarroon. Claudio Spanu oli luokan kolmas. Hugo Svärd putosi eilisestä yhden sijan ja oli nyt seitsemäs, jääden 1.42 kärjestä.

Enduron MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Espanjassa.