Remes Panssarin ykkönen

Eero Remes taiteili voittoon vaikeissa olosuhteissa.
Jani Hovi
Eero Remeksen päivä Panssari CC:ssä ei ollut helppo, mutta siitä huolimatta mies näytti muille ajamisen mallia.

Cross countryn kauden ensimmäinen SM-osakilpailu kaasuteltiin tänään Parolannummella. Perinteinen Panssari CC ajettiin tällä kertaa varsin erikoisissa olosuhteissa, kun parin edellisen päivän pakkanen oli jäädyttänyt aamulla reitin pinnan ja yön aikana Parolannummella oli satanut myös nelisen senttiä lunta. Välillä paistanut aurinko sulatti kuitenkin päivän aikana nopeasti jäät ja iltapäivällä ajetussa päälähdössä olosuhteet olivatkin varsin kosteat.

Kello 14 käynnistyneen lähdön kärkeen syöksyi Eero Remes, joka kasvattikin johtoaan varsin nopeaan tahtiin. Jiri Leino nousi ensimmäisellä kierroksella kakkoseksi, Antti Hänninen oli kolmas, Albert Juhola neljäs ja Miro Niemi viidentenä. Remes kasvatti johtoaan toisella kierroksella, ennen kuin Husqvarna-kuljettajan ketjut lähtivät pariin kertaa pois paikaltaan. Remes menetti tuossa vaiheessa niin paljon aikaa, että putosi neljänneksi. Leino otti kärkipaikan, perässään Hänninen ja Niemi.

Jiri Leino.

Varikkokäynnit ensimmäisenä aloitti Leino, joka tuli sisään jo kolmen kierroksen jälkeen. Näin ollen olikin selvää, että hän joutuisi käymään vielä toistamiseen varikolla. Kun kaikki olivat varikkokäyntinsä suorittaneet, johti Leino kilpailua 48 sekunnin erolla toiseksi nousseeseen Remekseen. Hänninen oli kolmantena, yli puoli minuuttia Remeksen takana. Seuraavan kierroksen aikana Remes kavensi eroa Leinoon seitsemällä sekunnilla, mutta samalle Leino kaarsi toiselle varikkokäynnille. Leinon varikkoporukka laittoi ripeästi bensaa tankkiin ja Beta-kuljettaja kaarsi takaisin radalle juuri Remeksen eteen.

Kaksikko lähtikin toiseksi viimeiselle kierrokselle aivan peräkkäin. Kun he saapuivat takaisin varikkoalueelle, oli Remes ottanut kärkipaikan haltuunsa ja Leino oli jäänyt noin 15 sekuntia. Viimeisellä kierroksella ei enää muutoksia tapahtunut, vaan Remes kaarsi voittoon 54 sekunnin erolla Leinoon. Hänninen oli kilpailun kolmas, jääden 3.39 Remeksestä. Niemi ajoi myös hienon kilpailun ja oli neljäs, jääden reilut kuusi minuuttia Remekselle. Samalla Niemi oli viimeinen kuljettaja, joka ehti ajamaan 10 kierrosta. Juhola oli kilpailun viides.

Antti Hänninen.

U20-luokan Suomen Cupin avauksen voittoon ajoi Juho Ahokas, joka oli samalla yleiskilpailussa kahdeksas. Oskari Vuori oli luokan kakkonen ja Nico Takatalo kolmas. Ukko Laaksonen oli viimeiselle kierrokselle asti luokassa kakkosena, mutta Laaksosen matka päättyi viimeiselle kierrokselle, tiettävästi polttoaineen loputtua.

Juho Ahokas.

V40-luokan Suomen Cupin voiton vei Mika Karma, ennen Toni Paakkista ja Juha-Pekka Tirkkosta.

B-luokan ykkönen oli puolestaan Elias Lind, joka oli samalla yleiskilpailussa hienosti seitsemäs. Janus Forsgren oli toinen ja Atte Karppinen kolmas.