Remes Panssarin mutakylpyjen voittaja

Remes voitti toisen peräkkäisen cross countryn SM-osakilpailun.
Kuva
Jani Hovi
Eero Remes voitti tiukan taistelun jälkeen tänään ajetun Panssari Cross Countyn, joka ajettiin melkoisen kosteissa olosuhteissa.

Perinteinen Panssari CC kaasuteltiin jälleen tänään Parolannummella. Ennakkoon odotuksissa oli, että kilpailusta tulisi totaalinen kurakisa, mutta parin viimeisen päivän aikana kilpailun maastot kuivuivat todella paljon. Siitä huolimatta reitillä oli varmasti aivan riittävästi kuraa ja vettä, mutta kilpailun jälkeen kuljettajien mietteet reitistä olivat pääosin todella positiiviset.

Päivän päälähdön osalta Parolannummella nähtiin lähes viime viikonlopun toisinto, kun Eero Remes ja Jiri Leino taistelivat voitosta. Remes siirtyi alussa letkan kärkeen ja Leino liimautui hänen peräänsä. Molemmilla oli alussa kuitenkin omat ongelmansa, kun Remes kertoi tuskailleensa alussa oman ajonsa ja ajolinjojensa kanssa. Leino oli puolestaan hankaluuksissa lasiensa kanssa, kun hänen roll-offin vetonauha meni poikki jo heti alussa ja turkulainen joutui heittämään lasit pois jo ensimmäisellä kierroksella. Leino yritti päästä Remeksen edelle, jotta ei joutuisi ajamaan tämän perässä ilman laseja, ja onnistuikin siinä kolmannella kierroksella. Heti tämän jälkeen Leino kurvasi kuitenkin varikolle ensimmäiseen tankkaukseensa.

d

Leino ohitti Remeksen kolmannella kierroksella.

Kunto ratkaisi lopussa

Remes tuli tankkaukseen kahden kierroksen kuluttua ja kaksikko oli jälleen kasassa. Kilpailun puolen välin jälkeen Remes teki ison virheen, valiten väärän spoorin, jääden kiinni. Leino kasvatti johtonsa jo yli puoleen minuuttiin, mutta hänellä oli vielä yksi varikkokäynti tekemättä. Kun Leino oli tehnyt toisen varikkokäynnin, oli kaksikko jälleen aivan kasassa ja kilpailun toiseksi viimeiselle kierrokselle lähdettiinkin Remeksen johtaessa kilpailua kahden sekunnin erolla. Toiseksi viimeisen kierroksen alussa Leino teki pienen virheen ja Remes meni menojaan. Husqvarna-kuljettaja ajoi puolitoista minuuttia kovemman kierrosajan ja peli oli selvä. Sama tahti jatkui viimeisellä kierroksella ja Remeksen voittomarginaali oli lopulta kaksi ja puoli minuuttia.

- Alussa ajo oli todella tahmeaa ja tein virheitä. Sitten menetin vielä aikaa, kun jäin kerran kiinni. Kilpailu oli mielestäni paljon parempi kuin mitä odotin ja reittikin oli ihan ajettava, Remes kertoi.

Kaksi kertaa varikolla käynyt Leino myönsi väsyneensä lopussa.

- Hyvä kun pääsin reitiltä enää pois, olin niin väsynyt lopussa. Ei ollut mitään mahdollisuuksia vastata Eeron (Remes) vauhtiin, Leino kertoi.

Leino 2022 880

Jiri Leino ajoi jälleen hienon kilpailun. Kuva: Antti Hellsten.

Kilpailun kolmanneksi ajoi Antti Hänninen. Hänninen ajoi ensimmäisen kierroksen puoleen väliin neljäntenä, mutta ohitti sen jälkeen Roni Salinen ja nousi kolmanneksi. Tuolla sijalla Hänninen ajoikin sitten koko kilpailun ajan. Maalissa Hännisen ero Remekseen oli viisi minuuttia. Salin ajoi puolestaan tasaisen kilpailun ja oli koko kisan ajan neljäntenä, tullen tuolla sijalla myös maaliin. Henry Olenius tuskaili kisan alkupuoliskon käsien puutumisen kanssa ja oli maalissa viides.

hänninen

Antti Hänninen otti toisen peräkkäisen kolmannen sijan.

Juhola jälleen voittoon, Vuori yllätti

Samassa lähdössä ajaneen U20-luokan Suomen cupin voitto meni Albert Juholalle. Juholan kilpailu ei ollut helppo, sillä hän jäi ensimmäisellä kierroksella kiinni ja putosi letkassa kauas taakse. Kisan aikana Juhola nousi kohti kärkeä, jossa oli Juho Ahokas. Ahokkaan hyvä kilpailu kuitenkin päättyi tekniseen vikaan, kun hänen pyöränsä kaasutin laski polttoaineet läpi. Tuota tilannetta ennen Ahokas oli kaatunut ja luultavasti hänen pyöränsä vaurioitui kaatumisessa. Näin ollen Juhola ajoi selvään voittoon, ennen kisan suurinta yllättäjää Oskari Vuorta. Vuori nousi viime viikonloppuna Järilässä C-luokan voitolla B-luokkaan ja sai näin ollen osallistumisoikeuden U20-luokkaan. Luokan kolmas oli Joni Hakulinen.

ahokas

Juho Ahokas joutui keskeyttämään kilpailun.

Myös samassa lähdössä ajaneen V40-luokan Suomen cup meni Mika Karman nimiin, ennen Teemu Sundelinia ja Juha Raitmaata. B-luokan ykkönen oli puolestaan Rasmus Tuominen, ennen Samuli Koivumaata ja Juho Kauppista.

Mielonen teki kilpailusta itselleen haastavan

Naisten SM-lähtö ajettiin Parolannummella päivän toisena starttina. Janette Mielonen johti naisten luokkaan ensimmäisen kierroksen puoleen väliin asti, mutta teki ison virheen. Mielonen lähti kiertämään reitillä ollutta vesilätäkköä reitin reunalta ja putosi poteroon, menettäen todella paljon aikaa. Kilpailun johtoon siirtyi Taru Hakulinen, joka pitikin johtoa hallussaan viidennelle kierrokselle. Tuolla kierroksella Hakulisen pyörä sai ilmeisesti vettä sisäänsä ja hänen kilpailunsa oli ohi. Kärkeen nousi tuossa vaiheessa Riina Lampinen, perässään Iina Turkki.

Mielonen jahtasi kuitenkin kärkikaksikkoa ja ohittikin heidät molemmat, ottaen voiton lopulta lähes kolmen minuutin turvin. Lampinen teki viimeisellä kierroksella ison virheen ja jäi kiinni, menettäen toisen sijan Turkille. Järilässä voiton ottanut Anu Nummela oli neljäs ja Milla Turunen viides.

mielonen

Janette Mielonen otti naisten luokan voiton.

Naisten luokan kanssa samaan aikaan ajetun V50-luokan voiton otti Jari Nurminen, ennen Sami Ikosta ja Timo Soanjärveä. C-luokan voitto meni puolestaan Ukko Laaksoselle. Nico Takatalo oli toinen ja Timo Jusenius kolmas.

Aamun ensimmäinen lähtö kiersi reitti tunnin ajan. Siinä V60-luokan ykkönen oli Karri Tikkanen, Juha Piiroisen ollessa toinen ja Harri Viertoman kolmas.

tikkanen

Karri Tikkanen vei V60-luokan voiton.

Nuorten luokan ykkönen oli Veikko Virtanen, ennen Joose Vuorea ja Vilho Virtasta. Classikin kärkikolmikon muodostivat Jari Nurminen, Topi Ojala ja Timo Koivula. Kuntoluokan nopeimmat olivat puolestaan Jyrki Hannonen, Jaakko Schildt ja Miro Lundberg.

v

Veikko Virtanen voitti nuorten luokan.

 

Kommentit

Lähettänyt Heikki Savonen : La, 04/23/2022 - 19:52

Hieno kisa, hieno ilma. Tästä on hyvä jatkaa sarjaa kohti Asikkalan CC:tä 28.05.2022. 

Kieli
suomi