Remes odotetusti ykkönen

Teemu Latostenmaa otti startin nimiinsä.
Kuva
Jani Hovi
Eero Remes otti odotetusti Panssari CC:n yleiskilpailun voiton Parolannummella.

Panssari CC:n päivän kolmas lähtö oli samalla päivän ns. päälähtö, jolloin reitille lähtivät A, U2- ja V40-luokkien kuljettajat. Startin otti nimiin Teemu Latostenmaa, joka sai peräänsä Roni Salinin ja Jiri Leinon. Kisan suurin suosikki Eero Remes sai hieman huonomman startin ja oli letkan puolen välin tuntumassa.

Ensimmäisen kierroksen lopussa Remes oli kuitenkin jo ottanut oman paikkansa letkan kärjestä, vaikka kertoikin itse jälkeenpäin ottaneensa alun rauhassa kovan pölyn vuoksi. Remeksen perässä 10 sekunnin päässä oli Leino, Miro Lehdon ollessa kolmantena 8 sekuntia Leinon perässä. Salin tuli neljäntenä ja Peetu Juupaluoma viidentenä. Toisen kierroksen aikana Lehto ja Salin pudottivat Leinon neljänneksi, Juupaluoman jatkaessa viidentenä. Hieman huonommat startit saaneet Hugo Svärd ja Antti Hänninen olivat kuudes ja seitsemäs. 

Seuraavalla kierroksella Salin ohitti Lehdon, jonka kädet rupesivat puutumaan. Myös Leino putosi kolmannella kierroksella ja tuli ajanottolinjalle seitsemäntenä. Myös Juupaluoma oli hankaluuksissa, kun hänen takaiskunvaimennin meni rikki. Juupaluoma ajoi vielä neljännen kierroksen, mutta joutui sen jälkeen keskeyttämään kun takajousitus jäi pohjaan.

Tankkauksien jälkeen Remeksen johto oli jo kahden minuutin luokkaa, vaikka hän otti ajamisen jo rennon näköisesti. Salin ajoi hyvin toisena, mutta kovan nousun tehnyt Svärd hengitti jo hänen niskaansa vajaan 20 sekunnin päässä. Myös Hännisen matka jatkui nousujohteisisti hänen oltua neljäs tankkauksen jälkeen.

Kisan toisella puoliskolla Svärd näytti ajavan Salinia kiinni ja pääsikin jo vajaan 10 sekunnin päähän. Mutta Svärdin epäonneksi hänen kaasukädestä lähti nahkat pahemman kerran irti ja Svärd noutui pudottamaan vauhtiaan.

Loppu oli yhä Remeksen näytöstä ja vaikka hän kävi lopussa vielä varmuuden varoilta toisen kerran tankkauksessa, oli Yamaha-kuljettajan voittomarginaali lähes kolme minuuttia.

Alussa pöly oli melkoinen, kun sain huonon startin. En ottanut turhia riskejä, vaan tein varman päälle ohitukset. Sitten kun pääsin kärkeen, ei ollut mitään vaikuksia, Remes kertoi.

Salin ajoi myös hyvän kilpailun ja oli toinen.

Talvella on tullut treenattua hyvin ja osasin odottaa hyvää kisaa. Kunto kesti myös hyvin, Husqvarna-kuljettaja kertoi.

Vaikka Svärd joutui lopussa pudottamaan vauhtiaan, oli hän maalissa kolmas, jääden minuutin Salinille.

Sain huonon startin ja otin kyllä riskejä, kun tein pölyssä ohituksia. Kaasukädestä lähtivät kunnolla nahat irti ja vauhti putosi sitten lopussa, Yamaha-kuljettaja kertoi.

Kärkikolmikko ehti ajamaan 10 kierrosta, muiden ajaessa yhdeksän kierrosta. Lähdön neljäs oli Hänninen ja viides Lehto.

U20-luokassa Pyry Juupaluoma piti johtopaikkaa hallussaan lähdöstä maaliin. Samuli Puhakainen oli toinen ja Eetu Puhakainen kolmas. V40-luokan ykkönen oli Mika Karma, ennen Marko Leponiemeä ja Janne Mukkalaa.