Remes haastaa spoorikuninkaat

Eero Remes pöllytti lunta kisoissa viimeksi vuoden 2018 Päitsillä.
Kuva
Jani Hovi
Eero Remes nähdään mukana kauden ensimmäisessä SM-endurossa lauantaina Sysmässä. Mies paljastaa haastattelussa myös kauden muita suunnitelmiaan.

Enduron kolminkertainen maailmanmestari Eero Remes on viettänyt pientä hiljaiseloa alkuvuoden ajan. Normaalisti Remes harjoittelisi parhaillaan jo kovaa vauhtia tulevaa MM-sarjaa varten, mutta nyt tilanne on toinen. MM-sarja käynnistyy koronavirusepidemian vuoksi vasta juhannuksen tietämissä, joten järvenpääläisellä ei ole tässä vaiheessa mitään pakottavaa syytä harjoitella paljaalla maalla. Tämän lisäksi Remeksen osalta MM-sarjan ajaminenkin on vielä avoinna.

- Tällä hetkellä minulla ei ole mitään suunnitelmia MM-sarjan osalta. Voi olla, että ajan koko sarjan, tai sitten en. Sarjan alkuun on vielä niin pitkä aika, että suunnitelmat ehtivät kyllä varmistua ennen sitä, Remes kertoi.

SM-sarja sen sijaan starttaa viikonloppuna ja Remeksen nimi komeilee listoilla. Sysmän Marina SM-enduron lisäksi Remes tullaan näkemään luultavasti kauden muissakin SM-kilpailuissa, samoin myös Päitsillä.

- Ajan mahdollisesti koko sarjan ja myös Päitsin. Olen ajanut tämän vuoden puolella parikymmentä kertaa spoorissa ja muutenkin pitänyt kuntoa yllä. Miksi en siis lähtisi mukaan myös SM-kisoihin. Eihän tuo perse penkissä ajaminen ole minun juttuni, mutta tasaisia lumispooreja on mukava ajaa, Remes totesi.

Remes lähtee lauantaina kilpailuun 300-kuutioisella nelitahtisella TM:llä, joka on hänen vuoden 2015 harjoituspyöränsä Suomesta. Pyörään on vaihdettu ainoastaan eri moottori. Näin ollen Remes ajaa E2-luokassa Sysmässä ja starttaakin luonnollisesti yhtenä suurimpana suosikkina kisaan mukaan. Miehellä itsellään ei ole kuitenkaan mitään tavoitteita viikonlopulle.

- Olen ajanut melko vähän lumispooria, joten se ei suju kovin hyvin. Vuosina 2017 ja 2018 treenasin tietysti Päitsille lumessa, mutta sen jälkeen en ole lumella oikeastaan ajanut. Sitä ennen puolestaan ajoin spooria viimeksi muistaakseni vuonna 2013, Remes päätti.