Rautajättiläisen valloitus

Graham Jarvin voitti kilpailun vuonna 2019.
Kuva
Future7media
Legendaarinen Erzbergrodeo kaasutellaan tänä viikonloppuna ja mukana on jälkeen maailman huiput.

Graham Jarvis voitti Erzbergrodeon, kun kaasuteltiin edellisen kerran vuonna 2019. Sen jälkeen kilpailu on jouduttu perumaan koronan vuoksi, mutta viimein maailman huiput pääsevät jälleen valloittamaan Erzbergin rautakaivosta. Tänä vuonna kilpailu on myös osana hard enduron MM-sarjaa.

Tapahtumat Erzbergissä käynnistyvät jo tänään illalla, jolloin ajetaan Rocket Race -ylämäkikilpailu. Perinteisesti huiput eivät tähän kilpailuun osallistu, mutta kisa tarjoaa viihdettä katsojille. Varsinaisesti kisa polkaistaan käyntiin perjantaina, kun 1500 kuljettajaa lähtee prologille taistelemaan paikasta sunnuntain pääkilpailuun, johon mukaan pääsee 500 nopeinta kuljettajaa. Jokainen kuljettaja saa kaksi mahdollisuutta ajaa prologin läpi, ensimmäisen perjantaina ja toisen lauantaina. Sunnuntain pääkilpailuun startataan 50 kuljettajan erissä ja luonnollisesti prologin nopeimmat pääsevät matkaan ensimmäisenä. Kilpailun maksimi kestoaika on neljä tuntia ja se pitää sisällään 25 reittitarkastusasemaa.

Suosikit

Voittajasuosikkeina kilpailuun lähtee tutut nimet. MM-sarjan kärjessä oleva Billy Bolt kuuluu eittämättä tähän joukkoon, vaikkakin kärsii yhä rannevammasta. Siitä huolimatta muut saavat pitää yllä kovaa vauhtia, mikäli mielivät voittaa Husqvarna-kuljettajan. Manuel Lettenbichler oli loukkaantumisen takia sivussa kauden ensimmäisestä MM-kilpailusta, mutta oli mukana Serbiassa ajetussa toisessa kisassa, josta hän ottikin voiton. Boltin ohella Lettenbichler on kisan suurin voittajasuosikki. Graham Jarvis on voittanut kilpailun viisi kertaa ja vaikka Jarvisin ura onkin jo ehtoo puolella, on hän yhä yksi voittajasuosikki. Jarvis on tehnyt ryminällä paluuta MM-sarjaan, viime kesän loukkaantumisen jälkeen ja onkin tällä hetkellä sarjassa Boltin kanssa jaetulla kärkisijalla. Ei kannata unohtaa myöskään Mario Romanin, Wade Youngin ja Alfredo Gomezin nimeä, kun puhutaan kilpailun suosikeista.

Sunnuntain pääkilpailu käynnistyy Suomen aikaa klo. 15 ja sen voi katsoa suorana RedBullTV:n kautta täältä.