Rainio palasi radalle - Edessä täysi EM-kausi

Sampo Rainio ajaa ensi kaudella koko EM-sarjan.
Kuva
Jani Hovi
Syyskuussa kaatumisessa sisäelimiään vaurioittanut Sampo Rainio on palannut motocrossradalla. MXJ-luokan Suomen Cup -mestari keskittyy tiukasti kiertämään mittavan määrän kansainvälisiä kilpailuja ensi kaudella.

Rainio kaatui rajusti hänen pyöränsä eturattaan irrottua hyppyrissä syyskuussa. Nuorukaisella todettiin repeämä lisämunuaisessa ja pernassa. Nyt, yli kaksi kuukautta kaatumisensa jälkeen Rainio on jälleen aloittanut ajoharjoittelun.

- Sampo on toipunut täysin ja saanut ajoluvan häntä hoitaneelta lääkäriltä. Lähdimmekin Latviaan ajamaan. Ajotuntuma oli hyvä yhdeksän viikon tauon jälkeen, mutta ajokuntoa joutuu vielä hakemaan takaisin, Sampon Atte-isä viestittää.

Rainio ajaa ensi vuonna koko EMX125-luokan EM-sarjan. Lisäksi hän osallistuu niin usein kuin mahdollista Saksan ADAC-mestaruussarjaan ja Hollannin KNMV-liiton ONK-mestaruussarjaan. MX2-luokan SM-osakilpailuja Rainio ajaa, mikäli kansainväliset kilpailut vain mahdollistavat sen. Myös Viron EMV-mestaruussarja kuuluu ohjelmaan.