Rainio ajoi EM-pisteille

Henry Ahola
Sampo Rainio oli tänään ainoa suomalainen, joka pystyi nappaamaan EM-pisteitä Latviasta. MXGP-luokassa Jere Haavisto ajoi puolestaan karsintaerässä sijalle 17.

Kegumsin radalla kaasuteltiin tänään MM-luokkien aika-ajot ja karsintaerät, sekä EM-luokkien aika-ajot ja ensimmäiset kisaerät.

MXGP-luokassa karsintaerän voitto meni Jeffrey Herlingsin nimiin, Jorge Pradon seuratessa aivan perässä. Ruben Fernandez oli kolmas. Jere Haavisto oli päivän aika-ajossa 16. ja ajoi karsintaerässä sijalle 17. MX2-luokan karsintaerän voitto meni Kay de Wolfille. Roan Van De Moosdijk oli toinen ja Thibault Benistant kolmas.

EMX250-luokassa päivään starttasi yhteensä 39 kuljettajaa, joten kaikki pääsivät mukaan varsinaisiin kisaeriin. Tänään ajetussa ensimmäisessä erässä suomalaisista parasta vauhtia piti yllä Sampo Rainio. Kerran kaatunut ja kerran pyörän sammuttanut Rainio oli erässä 15. Miro Varjonen jäi niukasti pisteiden ulkopuolelle ollen 23. Eliel Lehtinen oli kolme sijaa taaempana ja Joona Kukkonen ajoi puolestaan maaliin sijalla 38.

EMX125-luokassa kuljettajia aika-ajoon ilmaantui yhteensä 53, joten 13 karsiutui pois varsinaisista kisaeristä. Suomalaisittain aika-ajot sujuivat sikäli positiivisesti, että vain Rene Nyman karsiutui pois kisaeristä aikojen perusteella. Harjoituksissa oman ryhmänsä neljänneksi nopeimman ajan ajanut Kasimir Hindersson sai aika-ajon perusteella paikan kisaeriin, mutta valitettavasti Hindersson ei pystynyt lähtemään erään mukaan. Hindersson kaatui nimittäin aika-ajossa kolmannella kierroksella ja hänen niskansa revähti tilanteessa. Nuorukaisen ajot jäivät siihen, eikä hän tämän hetken tiedon mukaan starttaa myöskään huomenna ajettavaa toiseen erään. Tänään ajetussa ensimmäisessä kisaerässä suomalaiset jäivät ilman pisteitä. Parhaasta suorituksesta vastasi Eero Peippo, joka oli 25. Muiden suomalaisten sijoitukset olivat Santeri Oinonen 32. Matias Miettinen 33. Arttu Sahlstén 34. Tiitus Räikkönen 36. ja Jan Jasper Koiv 40.