Purtilolle ensimmäinen finaalivoitto Hollannissa

Saku Purtilo otti voiton Hollanissa.
Kuva
Burt Racing
Saku Purtilo otti ensimmäisen voittonsa Hollannin flat track -sarjassa.

Hollannin flat trackin mestaruussarjan toinen osakilpailu onnistui Saku Purtilolta hankalasta radasta ja vaiherikkaasta kisapäivästä huolimatta erinomaisesti nuoren miehen noustessa ensimmäistä kertaa podiumin keskimmäiselle korokkeelle.

Kilpailu ajettiin 21.5.2023 Blijhamin kaukalossa. Tämän kertainen rata oli hyvin erilainen edellisiin verrattuna, sillä siellä ajetaan kilpaa myös autoilla. Radan materiaali, mutkien muoto sekä uraisuus tekivät päivästä haastavan ja opettavaisen.

 Alkuerissä reilusti kasteltu rata oli todella liukas, ja tämän seurauksena yhtään alkuerää ei saatu läpi ilman uusintalähtöjä kuljettajien kaatuillessa sekä törmäillessä toisiinsa. Purtilon taktiikkana oli ajaa alkuerät pystyssä maaliin sijoilla, jotka oikeuttavat finaaliin, ja panostaa finaalissa täysillä. Taktiikka puri ja Purtilo ajoi tasaisen 3–3–3 rivin alkueriin. Yhteispisteet riittivät eturivin lähtöpaikkaan finaalissa.

Finaalin alkaessa Purtilo piti taktiikasta edelleen kiinni ja ampaisin holeshotit valon sammuessa. Liukas ja haastava rata piti huolta, että tapahtumia riittää edelleen. Kilpailijoita kaatui siihen malliin, että finaalin lähtö jouduttiin uusimaan kolmesti ennen kuin se saatiin vietyä läpi. Purtilo muisti suunnitelman ja toisti ”kärkeen ja karkuun” -kikan jokaisessa uusinnassa. Onnistuneessa lähdössä Purtilo veti sen verran kaulaa seuraaviin, että pystyi pitämään puhtaat ja varmat ajolinjat sekä keskittymään maaliin pääsyyn ja uran ensimmäiseen finaalivoittoon aikuisten sarjassa.

d