Purtilo junioreiden PM-kilpailun voittoon

Saku Purtilo ajoi junioreiden voittoon Ruotsissa.
Kuva
Juha-Pekka Purtilo
Saku Purtilo vei nimiinsä flat trackin PM-sarjan avauskilpailun junioreiden luokassa ja oli mukana myös Pro-luokan finaalissa.

Flat trackin Pohjoismaiden mestaruussarja avattiin Vetlandan moottoriurheilustadionilla 8.7. Avaus siirtyi suunnitellusta kun ensimmäiseksi tarkoitettu kilpailu peruttiin sääolosuhteiden vuoksi. Saku Purtilo ilmottautui sekä junior- että Pro-luokkaan, joten ajamista oli tiedossa koko viikonlopulle kakkien luokkien ajaessa neljä alkuerää.

Lauantain ohjelma oli Purtilolle hyvin tiivis. Päivä alkoi junioriluokan ensimmäisellä alkuerällä jonka jälkeen ennen Pron ensimmäistä lähtöä oli välissä vain rookie-luokan startti. Kierrosten välissä oli hieman enemmän aikaa tankata pyörää sekä kuljettajaa. Alkuerien sijoitukset junioreissa oli 2-2-2-1 ja Prossa 3-4-3-4. Nämä tulokset oikeuttivat molempien luokkien A-finaaleihin.

Juniorien finaalin startissa Purtilo jäi toiseksi, mutta ennen ensimmäistä suoraa hän oli noussut kärkeen ja piti paikkansa viimeiselle kierrokselle saakka. Viimeisessä mutkassa kierroksella ohitettava aiheutti sen verran linjavalintoja, että toisena ajanut sai eturenkaan hetkeksi Purtilon edelle, mutta Purtilon loppukiihdytys ruutulipulle oli kovempi ja juniorien päivän voitto tuli puolen renkaan mitalla.

d

Pro -luokan finaali alkoi Purtilon osalta perinteisellä kivi-sakset-paperilla. Hän oli alkueristä pisteissä jaetulla viidennellä sijalla ja lähtöpaikan valintajärjestys ratkaistiin näin. Purtilo osoittautui osaavaksi myös tässä lajissa ja ajoi viidentenä lähtöpaikalle. Lähtö pikkuluokan pyörällä isoja vastaan päätyi letkan hännille, mutta hyvä linja ensimmäisessä mutkassa nosti Purtilon kahdeksannelta sijalta viidenneksi kolmosen ja nelosen kantaan. Purtilo jahtasi edellä olevaa paria hakien ohitusmahdollisuutta kunnes kolmosena ajanut kaatui viidennellä kierroksella ja erä keskeytettiin. Uusintalähtö onnistui paremmin ja Purtilo pääsi kisaan viidentenä. Pitkä päivä vaati veronsa ja voimat eivät riittäneet taisteluun korkeammista sijoituksista ja tyytyminen oli Pro -luokassa seitsemänteen sijaan.

Pohjoismaiden sarjaa on jäljellä vielä yksi kilpailu Norjassa elokuussa josta Purtilolla on hyvä mahdollisuus voittaa juniorien PM. Sitä ennen kisataan vielä Saksassa kauden alkaessa 30.7.