Puotsaari: ”Romaniacsiin on varmaan lähdettävä”

Niko Puotsaari voitti U20-luokan Suomen Cupin cross countryssa.
Kuva
Jani Hovi
Niko Puotsaari ajoi cross countryn cup-mestariksi U20-luokassa, joka luonnollisesti tyydytti nuorta miestä.

Niko Puotsaarelle olisi riittänyt pelkkä maaliin ajaminenkin mestaruuteen. Alussa sattuneen rajun kaatumisen jälkeen oli järkevää rauhoittaa ajoa ja hoitaa potti kotiin.

- Ensimmäinen kierros oli vähän huono. Lähtö oli hyvä, mutta tuolla kivikon jälkeen lähti jostain kannosta vähän jakelemaan ja vedin oikein kunnon pannut. Siinä lähti ilmat pihalle ja piti hetki haukkoa henkeä. Sitten keräsin kamppeet ja jatkoin matkaa, kunnes konttasin uudestaan.

Kävikö mielessäsi, että mestaruus ratkeaa vasta maalissa?

- Kyllä siinä piti nollata ajatukset ja lähteä ajamaan uudelleen vain ihan omaa ajoa. Loppu tulikin sitten ihan hyvin, vaikka lopussa alkoikin jo ajaminen hiukan painaa.

Päivän kolmossija riitti hyvin myös cupin mestaruuteen.

- Niin riitti, nyt tuntuu kyllä oikein hyvältä.

Jos summataan koko sarjaa, niin mikä oli mielestäsi paras kisa näistä neljästä?

- Ehkä se oli tämä Järilän ensimmäinen päivä. Reitti oli tosi hyvä ja ajo tuntui hyvältä, eikä alkanut missään vaiheessa tuntua raskaalta. Kyllä minä sen sanoisin parhaaksi.

Entä huonoin, vai oliko sellaista?

- Nämä muut kisat olivat minusta aika tasaisia, ei siellä huonoa kisaa ollut joukossa, vaan kaikki olivat ihan hyviä. Kyllä minä olen sarjaan tyytyväinen.

Mitä kuuluu ensi kauden suunnitelmiisi?

- En tiedä vielä, mutta saa nähdä mitä ensi kaudella ajetaan. Jotain isäni tuosta Red Bull Romaniacsista mainitsi, niin ainakin sinne on sitten varmaan pakko lähteä.