Price keskeytti, Cornejon johto vankistui

Nacho Cornejo johtaa kilpailua, kun sitä on jäljellä kaksi päivää.
Kuva
Rally Zone
Dakar-rallin yhdeksännellä etapilla koettiin ehkä jo ratkaisevia hetkiä kisan voiton suhteen, kun voitosta taistelut Toby Price keskeytti.

Reilun minuutin päässä kilpailua johtaneesta Nacho Cornejosta ollut Toby Price kaatui tänään päivän puolessa välissä. Kilpailun kaksi kertaa aiemmin voittanut australialainen kuljetettiin kaatumisen jälkeen helikopterilla sairaalaan kuvauksiin. Ensimmäisten tietojen mukaan KTM-kuljettajan solisluu murtui ja hän sai myös muita ruhjeita. Kisan viime vuoden voittaja Ricky Brabec ja Pricen tiimikaveri Sam Sunderland pysähtyivät auttamaan entistä voittajaa.

Päivän etapin voittoon ajoi Hondan Kevin Benavides. Toinen oli hänen tiimikaverinsa Brabec, joka sai etapin jälkeen aikahyvityksen jäätyään auttamaan loukkaantunutta kuljettajaa. Brabec jäi etapin voitosta reilun minuutin. Honda juhlaa täydensä Cornejo, olemalla kolmas ja jäämällä vain puolitoista minuuttia pohja-ajasta. Sunderland sai myös aikahyvityksen ja oli päivän neljäs, ennen Adrien Van Beverenia.

Kokonaistuloksissa Cornejon johto on nyt reilut 11 minuuttia ennen Benavidesta. Sunderland on kolmantena, mutta hän on jäänyt jo lähes 15 minuuttia kärjestä. Viime vuoden voittaja Brabec on neljäntenä, kaksi minuuttia Sunderlandin perässä. Hondan mahtavaa menestystä kilpailussa täydentää Joan Barreda, joka on kisassa viidentenä.

Kilpailu päättyy perjantaina.

Alla kokonaistulokset.