Pradolle toinen mestaruus

Jorge Prado otti uransa toisen maailmanmestaruuden.
Kuva
Ray Archer
Jorge Prado varmisti tänään Ruotsissa MX2-luokan maailmanmestaruuden.

Espanjalaisen Jorge Pradon toinen maailmanmestaruus varmistui tänään Uddevallan ensimmäisessä erässä, jossa KTM-kuljettaja ajoi voittoon. Tuon voiton turvin hän karkasi tavoittamattomaan pistejohtoon MM-sarjassa.

- Kausi on ollut mahtava. Olen voittanut jokaisen GP:n jonka olen ajanut, enkä oikein osaa edes sanoa mitään, Prado kommentoi.

Uddevallan GP:n voitto jäi tällä kertaa Pradon osalta kuitenkin haaveeksi. Prado kaatui toisen erän alussa ja taittoi kytkinkahvansa niin, ettei voinut käyttää sitä enää erässä. Toisen erän voittoon ajoi Calvin Vlaanderen, ennen Tom Viallea. Prado oli erän neljäs. Vialle voitti päivän totaalin, ennen Vlaanderenia ja Pradoa.

MXGP-luokassa Glenn Coldenhoff otti toisen GP-voiton putkeen, voittamalla ensimmäisen erän ja ajamalla toisessa erässä kakkoseksi. Tim Gajser oli ensimmäisen erän kolmas ja voitti toisen erän, ollen totaalin toinen. Pauls Jonass oli päivän kolmas. Jeffrey Herlings teki Ruotsissa paluun kisaradoille. Herlings otti ensimmäisen erän startin nimiinsä, mutta hänen kätensä puutuivat nopeasti ja erän puolen välin jälkeen hollantilainen oli viidentenä. Sen jälkeen hän kaatui ja perässä tullut Arnaud Tonus ajoi hänen päälleen. Herlings päätti keskeyttää erän tuon jälkeen. Toisessa erässä Herlings ei onnistunut startissa vastaavalla tavalla, mutta ajoi tasaisen erän ja oli maalissa neljäs.