Prado taas voittoon, Haavisto onnistui ensimmäisessä erässä

Kuva
Juan Pablo Acevedo
Jorge Prado jatkoi voittojen tiellä Italiassa. Suomalaisista Jere Haavisto ajoi hienon ensimmäisen erän.

Motocrossin MM-sarja jatkui tänään Italiassa, jossa kaasuteltiin Trentinon GP. Mahtavissa vuoristomaisemissa ajettu kilpailu olikin yksi kauden mielenkiintoisimmista ja tarjosi katsojille nähtävää. 

MXGP-luokan ensimmäisen erän startti meni Jorge Pradon nimiin, joka sai perään Romain Febvren ja Tim Gajserin. Kolmikko järjestikin hienon taistelun, kun Febvre nousi hetken kuluttua kärkeen. Gajser ahdisteli tiukasti Pradoa ja nousi hetken kuluttua toiseksi. Prado ei jostain syystä päässyt kunnon vauhtiin erässä, vaan jäi lopulta selvästi kärkikaksikosta ollen kolmas maalissa. Gajser teki parhaansa, mutta erävoitto meni lopulta 0,3 sekunnin turvin Febvrelle.

Toisessa erässä Prado otti jälleen startin nimiinsä ja sai Febvren peräänsä. Kaksikko taisteli aikansa, kunnes Febvre teki virheen ja putosi viidenneksi. Prado ajoi erävoittoon, Calvin Vlaanderenin ollessa toinen ja Jeremy Seewerin kolmas. Gajser oli neljäs ja Febvre viides. Päivän totaali meni Pradolle, ennen Febvreä ja Gajseria.

Jere Haavisto aloitti kisapäivän Trentossa loistavasti ja kaasutteli ensimmäisessä erässä maaliin sijalla 13. Toisessa erässä Haavisto ei onnistunut vastaavalla tavalla, vaan oli 23.

Suomalaisilla haasteita

MX2-luokassa Liam Everts nousi korkeimmalle korokkeelle päivän päätteeksi. Thinault Benistant oli totaalin kakkonen ja Simon Längenfelder kolmas. Suomalaisista luokassa mukana oli Sampo Rainio, jonka päivä oli murheellinen. Rainio keskeytti avauserän kolmen kierroksen jälkeen, satutettuaan olkapäänsä kaatumisessa. Tämän takia Rainio ei startannut mukaan toiseen erään.

EMX250-luokassa mukana oli kaksi suomalaista kuljettajaa, mutta valitettavasti Eliel Lehtisen taival päättyi jo aika-ajoin. Kimi Koskinen pääsi sen sijaan mukaan kisaeriin ja oli lauantaina ajetussa ensimmäisessä erässä 26. Sunnuntaina ajetun toisen erän Koskinen joutui puolestaan keskeyttämään jo ensimmäisen kierroksen jälkeen.

EMX125-luokassa Kasimir Hindersson haastava alkukausi EM-sarjan puolella jatkui myös Italiassa. Lauantaina ajetussa ensimmäisessä erässä Hindersson oli erän puolen välin jälkeen sijalla kymmenen, mutta valitettavasti kaatui ja putosi kuusi sijaa tuloslistalla. Erän lopussa Hindersson nousi yhden sijan ja oli maalissa 15. Tänään ajetussa toisessa erässä Hindersson oli jälleen kymmenentenä, mutta keskeytti erän seitsemän kierroksen jälkeen.