Prado dominoi kotiyleisön edessä, suomalaisilla vaikea viikonloppu

Jorge Prado jatkoi voittokulkuaan kotiyleisön edessä.
Kuva
Juan Pablo Acevedo
Jorge Prado ajoi täydellisen kotikilpailun, voittaen päivän molemmat kisaerät ja eilisen karsintaerän. Emil Weckmanin ja Kimi Koskisen osalta viikonloppu oli varsin mollivoittoinen.

Motocrossin MM-sarjan kauden toinen kisaviikonloppu kaasuteltiin intu Xanadún radalla Espanjassa. MXGP-luokassa ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Lauantaina karsintaerän voittanut Jorge Prado otti tänään molempien kisaerien startit nimiinsä ja meni menojaan voittoon. Tim Gajser oli molemmissa erissä kakkonen, ollen myös päivän totaalin kakkonen. Romain Febvre oli ensimmäisessä erässä neljäs ja toisessa erässä kolmas, että totaalin kolmannen sijan. Jeffrey Herlings nyt paremmassa vauhdissa kuin kauden avauksessa, ollen erissä kolmas ja neljäs. Päivän totaalin viides oli Jeremy Seewer.

MX2-luokassa sarjakärki Kay De Wolf voitti ensimmäisen kisaerän ja oli toisessa erässä kakkonen, ottaen totaalin voiton. Simon Längenfelder oli ensimmäisessä erässä toinen ja toisessa kolmas, ollen totaalin kakkonen. Viime vuoden mestari Andrea Adamo oli ensimmäisessä erässä vasta kuudes, mutta voitti toisen erän, ollen päivän totaalissa kakkonen. 

Emil Weckmanin viikonloppu oli sen sijaan todella haastava. Weckman oli lauantain aika-ajoissa 24. jääden yli seitsemän sekuntia pohja-ajalle. Karsintaerässä Weckman 18. Tänään ajetussa ensimmäisessä erässä Weckman sai huonon startin ja kaatui vielä ensimmäisellä kierroksella. Erän aikana Weckman onnistui kuitenkin nousemaan kahdeksan sijaa ja oli maalissa 21. Toisessa erässä Weckman oli startin jälkeen 26. Weckman putosi hetken kuluttua letkan hännille ja joutui keskeyttämään jo ennen ensimmäisen virallisen kierroksen täyttymistä.

Espanjassa käynnistyi naisten MM-sarja. Kotiyleisön edessä ajanut Daniela Guillen ajoi molempien erien voittoon, ennen Lotte Van Drunenia. Lynn Valk oli päivän totaalin kolmas.

EMX250-luokka avasi myös kisakautensa Espanjassa ja mukana oli myös Kimi Koskinen. Lauantaina ajettu ensimmäinen kisaerä jäi Koskiselta kesken hänen kolaroituaan toisen kuljettajan kanssa. Tänään ajetussa toisessa erässä Koskinen joutui käymään vaihtamassa lasit kesken erää ja oli lopulta maalissa 37. Valerio Lata voitti luokan totaalin, ennen Mathis Valinia ja Ivano Van Erpiä.

MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Sardiniassa.

Alla MXGP- ja MX2-luokkien tulokset ja pistetilanteet.