Pohjola yllättyi vauhdistaan

Eemil Pohjola käynnisti EM-sarjan vauhdilla.
Kuva
Robert Pairan
Eemil Pohjola yllättyi itsekin vauhdistaan viikonloppuna Portugaliassa.

Eemil Pohjola ehti ajamaan vain pari kertaa kesärenkailla, ennen kuin osallistui viime viikonloppuna Portugalin EM-enduroon. Edellisenä viikonloppuna TM-kuljettaja ajoi Italian mestaruussarjan osakilpailussa, jossa hän haki vielä tuntumaan ajamiseen sulalla maalla.

Selvää ennen kilpailua oli se, että Pohjola joutui antamaan tasoitusta esimerkiksi hänen kanssaan samassa luokassa Portugalissa ajaneelle Albin Elowsonille. Elowson on harjoitellut pitkin talvea Etelä-Euroopassa ja ajoi myös Saksan MM-enduron muutamaa viikkoa aiemmin. Kun Elowsonin vauhti Saksassa oli kovaa ja hän oli toisena kisapäivänä E2-luokan toinen, harva odotti Pohjolan vauhdin riittävän ruotsalaiselle Portugalissa.

Toisin kuitenkin kävi, sillä Pohjola oli viikonlopun kurakisassa molempina päivänä ruotsalaista nopeampi. Ja vaikka sunnuntaina hän jäikin luokan tuloksissa kakkoseksi pienten murheiden jälkeen, oli Pohjolan vauhtiero Elowsoniin selvä.

- Kyllä olosuhteet olivat Portugalissa minun puolellani. Varmaan aika harva on talven aikana ajanut tuollaisessa liejussa ja se tasoitti eroja. Jos keli olisi ollut kuiva, olisi tilanne saattanut olla erilainen, Pohjola mietti.

Sunnuntaina Pohjola ajoi ilman vaihdepoljinta kaksi maastokoetta ja ilman kytkintä niin ikään kaksi maastokoetta. Siitäkin huolimatta Elowson oli vain minuutin jämsäläistä nopeampi. Lauantaina oman luokkansa voittanut Pohjola oli yleiskilpailussa lauantaina kakkonen ja sunnuntaina kolmas, huolimatta ongelmista.

- Olen toki tyytyväinen viikonloppuun, etenkin kun ottaa huomioon lähtötilanteen.

Nyt Pohjola on jo Italiassa, jossa hän ajaa tulevana viikonloppuna Italian mestaruussarjan kilpailun.