Pohjola niukkaan voittoon

Eemil Pohjola kaasutteli voittoon Keravalla.
Jani Hovi
Eemil Pohjola vei CF Moto endurosprintin nimiinsä tänään Keravalla, mutta helpolla ei voitto tullut.

Iltapäivällä Keravalla reitillä pääsivät A, B- ja V40-luokkien kuljettajat. Kaikki luokat ajoivat neljä kierrosta, kärjelle kertyessä maastokoeaikaa yhteensä reilut 50 minuuttia. Kilpailun reitti kului melkoisesti aamupäivästä ja vettä olikin ilmassa paikoin, vaikkakaan varsinaisia upotuspaikkoja ei reitillä ollut.

Ensimmäisenä reitille starttasi Eemil Pohjola ja SE-Teamin Honda-kuljettaja ajoikin ensimmäiselle kierrokselle pohja-ajan. Team RX Moton KTM-kuljettaja Aleksi Jukola jäi Pohjolalle kuitenkin vain vajaat kolme sekuntia, eli tilanne oli todella tiukka. Antti Hänninen kellotti kolmanneksi nopeimman ajan, mutta Team MP-Racingin Husqvarna-kuljettaja jäi pohjista kuitenkin jo 20 sekuntia. Sama tahti jatkui myös toisella kierroksella, Pohjolan kellottaessa viiden sekunnin pohjat ennen Jukolaa. Hänninen oli jälleen kolmas, mutta eroa tuli tällä kertaa 21 sekuntia. Kolmannella kierroksella oli Jukolan vuoro ajaa pohja-aika ja kärkikaksikon ero oli vain kolme sekuntia ennen viimeistä kierrosta. Hänninen oli jälleen kolmas ja pääsi jo hieman lähemmäksi kärjen vauhtia, jäädessään 13 sekuntia Jukolasta.

jukola 2023

Aleksi Jukola.

Viimeisellä kierroksella Pohjola ei antanut Jukolan, tai kierroksen aikana käynnistyneen lumisateen päihittää itseään, vaan jämsäläinen kellotti kuuden sekunnin pohjat ja vei voiton näin ollen yhdeksän sekunnin erolla Jukolaan. Hänninen oli jälleen maastokokeen kolmas, mutta tällä kertaa eroa kärkeen tuli jo 24 sekuntia. Hänninen oli näin ollen myös lopputuloksissa kolmas, jääden 1.15 voitosta. Kolmikko muodosti samalla E3-luokan kärjen.

hänninen 2023

Antti Hänninen.

Yleiskilpailussa neljänneksi ajoi Albert Juhola. Kilpailun alussa puun kanssa tuttavuutta tehnyt Juhola oli vielä ennen viimeistä kierrosta viidentenä, mutta kellotti peräti 17 sekuntia kovemman ajan tuolle kierrokselle kuin edellään ollut Hugo Svärd. Lopulta Team Motopalvelun KTM-kuljettaja otti neljännen sijan itselleen 0,58 sekunnin turvin. Team Funbiken Fantic-kuljettaja Svärd oli näin ollen yleiskilpailun viides. Juhola voitti samalla myös E1-luokan, Svärdin ollessa toinen. Yleiskilpailussa seitsemänneksi ajanut Tiitus Enjala oli luokan kolmas. E2-luokan voiton otti puolestaan Niklas Laankoski, joka oli yleiskilpailussa 13. Luokan kakkonen oli Jere Knuuttila ja kolmas Teemu Mutikainen.

B-luokan voitto meni Team RX Moton GASGAS-kuljettaja Eeli Takatalolle. Takatalo ajoi 10 vuotta sitten Karkkilan lumilenkin ja starttasi samana vuonna Vantaan kesäenduroon, jonka keskeytti. Tämän päivän kilpailu oli entiselle motocrosskuljettajalle näin ollen uran kolmas endurokilpailu.

takatalo

Eeli Takatalo.

Jämsän Moottorikerho Juha Mutanen jäi Takatalolla 33 sekuntia ja luokan yleiskilpailun kakkonen. Hämeenlinnan Moottorikerhon nuori Oskari Vuori oli kolmas. Takatalo voitti samalla B3-luokan, ennen Toni Laaksosta ja Kimmo Tielistä. Mutanen vei nimiinsä B2-luokan, perässään Aatu Anttila ja Onni Heino. Vuori nappasi puolestaan B1-luokan voiton, ennen Teemu Hännistä ja Miro Niemeä.

V40-luokan voitto meni minuutin turvin Teemu Sundelinille. Toni Paakkinen oli kakkonen ja Matti Nikander kolmas.