Pohjola etsi pitoa

Kuva
Future7media
Eemil Pohjola kaasutteli viikonloppuna jälleen Italiassa, jossa jatkui paikallinen mestaruussarja.

Kauden neljäs osakilpailu ajettiin Pontremolissa, Pohjois-Italiassa. Eemil Pohjolalle tämä oli kauden toinen Italian sarjan kilpailu, sillä hän oli mukana jo kauden kolmannessa kisassa.

Kun kuljettajat tutustuivat sunnuntaina ajetun kilpailun maastokokeisiin, oli olosuhteet kuivat ja varmasti kaikkia miellyttävät. Mutta valitettavasti taivas aukesi lauantaina ja se kasteli kisareitin. Kilpailu käynnistyi lauantaina illalla prologin merkeissä ja erittäin liukkaissa olosuhteissa ajetulla prologilla Pohjola olikin kymmenes. Valitettavasti varsinainen kisapäivä ei mennyt yhtä hyvin ja TM-kuljettaja oli lopulta kovatasoisen yleiskilpailun 21.

- Oli vaikeaa ajaa. Prologin jälkeen ajattelin, että homma sujuu hyvin kun osaan ajaa liukkaalla nurmella hyvin. Mutta sitten sunnuntaina reitti ollutkaan niin liukas kuin luulin ja ajolinjalla ollut jälki oli yllättävänkin pitävä. En oikein osannut katsoa missä oli pitoa ja missä ei, joten homma oli vaikeaa. Olisi pitänyt ajaa vaan samaa jälkeä, eikä etsiä parempia ajolinjoja, TM-kuljettaja kertoi.

Yleiskilpailun voittoon ajoi Danny McCanney. Steve Holcombe jäi hänellä 25 sekuntia ja oli toinen, Brad Freemanin ajaessa kolmanneksi.

Pohjola jää vielä reiluksi viikoksi Italiaan harjoittelemaan.

- Treenaan täällä Andrea Veronan kanssa, joten minulla on ainakin nopeaa treeniseuraa. Tähän mennessä en ole oikein ehtinyt harjoittelemaan kun olen ajanut kilpailuja, mutta nyt vedetään tehokas treenijakso ennen kuin palaan Suomeen, Pohjola päätti.

 

Tulokset:

 1. Danny McCanney

 2. Steve Holcombe +0:25

 3. Brad Freeman +0:44

 4. Thomas Oldrati +0:50

 5. Christophe Charlier +1:16

 6. Antoine Meo +1:28

 7. Rudy Moroni +1:31

 8. Davide Guarneri +1:37

 9. Andrea Verona +1:42

 10. Benjamin Herrera +1:51

  ...21. Eemil Pohjola +4:02