Perinteinen Pälvitrial avaa kisakauden

Kuva
Jani Hovi
Tervakoskella taiteillaan jälleen lauantaina, kun perinteinen Pälvitrial avaa trialin kisakauden.

Kilpailu kaasutellaan tuttuun tapaan Tervakosken Moottorikerhon kilpailu- ja harjoitusalueella. Reitillä on kymmenen jaksoa ja se kierretään päivän aikana kolmeen kertaan. Kilpailun jaksoista kaksi on aivan kilpailukeskuksen vieressä ja neljä muuta noin 300 metrin päässä, joten yleisölle riittää nähtävää. Kisakeskuksessa on kioskipalvelut.

Kilpailussa on mukana kaikki kymmenen luokkaa ja yhteensä kilpailijoita on mukana lähes 50. TR1-luokassa on mukana neljä kuljettajaa. Viime vuoden SM-hopeamitalisti Niko Nurmio lähtee hakemaan kisatuntumaa, ennen toukokuun puolessa välissä alkavaa SM-sarjaa. Lisäksi mukana nähdään myös trialin ”grand old man” Jussi Haapanen, joka ei ole malttanut lopettaa uraansa ainakaan aivan täysin. Huhut kertovatkin Haapasen viihtyvän yhä todella aktiivisesti harjoituskallioilla. TR1-luokassa mukana on myös Samuel Jääskeläinen, joka ajoi kakkoseksi viime kauden viimeisessä SM-kilpailussa. Neljäs kuljettaja TR1-luokassa on Vilkku Selin.

Muista mielenkiintoisista nimistä esiin voidaan nostaa TR6-luokassa ajava naiskaksikko Milja Käpynen ja Pauliina Rolig. Roligilla on kokemusta trialista aiemminkin, mutta enduro on hänelle tutumpi laji. Käpynen puolestaan on harjoitellut ahkerasti extreme enduroa ja starttaa nyt ensimmäiseen trialkilpailuunsa. Samassa luokassa nähdään myös Mikko Leppänen, joka on enduron A2-luokan SM-pisteissä tällä hetkellä seitsemäntenä. TR5-luokassa kannattaa kiinnittää huomiota Jukka ”Jana” Penttilään ja TR3-luokassa Mikko ”Matin veli” Seistolaan. TR4-luokassa trialin lajiryhmän päällikkö Jörgen Nylund näyttää puolestaan muille taas taitojaan.

Kilpailu käynnistyy lauantaina klo. 10. Kilpailu kaasutellaan osoitteessa: Ampumaradantie, Tervakoski. Kilpailupaikalle on opasteet Tervakosken keskustasta.