Panssarin suosikit

Kuva
Caroline Joelsson
Panssari CC avaa cross countryn SM-sarjan lauantaina. Ketkä lähtevät kilpailuun suosikkeina?

Yleiskilpailun osalta ei voittajasta ole epäselvyyttä, sillä Eero Remekselle ei löydy monta haastajaa tällä hetkellä koko maailmasta, saati sitten Parolannummelta. Mutta Remeksen takana nähdään mielenkiintoinen taistelu kahdesta muusta palkintopallipaikasta. Vahvimmin niissä lienevät kiinni Antti Hänninen ja Jiri Leino, joista Leino on perinteisesti ollut todella vahva CC-kilpailuissa. Tosin keskeytykset ovat vaivanneet häntä muutaman kerran parin viime vuoden aikana. Viime vuonnakin lajin Suomen mestaruuden voittanut Miro Lehto mielii varmasti podiumille, kuten myös Lehdon tavoin CC-sarjaan viime vuosina panostanut Roni Salin.

Remeksen tiimikaverina MM-sarjassa ajava Hugo Svärd nähdään myös kilpailussa mukana ja onkin mielenkiintoista nähdä, mihin Svärdin vauhti Parolannummella riittää. Unohtaa ei myöskään sovi Henry Oleniusta, joka on hyvänä päivänä kolmen parhaan joukossa. Loukkaantumisesta toipunut Antti Ahtila nähdään myös pitkästä aikaa kilpailuissa mukana, mutta nähtäväksi jää, miten Ahtilan kunto kestää pitkän ajotauon jälkeen. Kilpailun kirjoittamattomin kortti on kuitenkin Viron Elary Talu, joka lähtee haastamaan suomalaisia. Talu oli toinen viime viikonloppuna Viron endurosarjan avauksessa, joten myös häneltä voidaan odottaa hyvää vauhtia.

Kova kattaus naisia

Aamulla ajettavassa naisten lähdössä nähdään pitkästä aikaa mielenkiintoinen kilpailu, kun oikeastaan koko naisten kärkiryhmä nähdään kilpailussa mukana. Ainoastaan Vilma Jarkkola puuttuu joukosta, hänen ajaessaan harrasteluokassa kahden tunnin lähdön. Luonnollisesti viime vuonna naisten World Cupin endurossa voittanut Sanna Kärkkäinen on kisan suosikki, mutta CC:n viime vuoden Suomen Cupin mestari Marita Nyqvist mielii varmasti myös kärkeen. Samoin tekevät ahkerasti Virossa keväällä harjoitellut Hanna Mertsalmi sekä viime vuoden loukkaantumisistaan toipunut Jennifer Siekkinen.

U20-luokassa Peetu Juupaluoma on luokan kovin suosikki, mutta unohtaa ei kannata myöskään Juupaluoman pikkuveljeä Pyryä, Puhakaisen veljeksiä, Samulia ja Eetua, sekä Niklas Laankoskea.

V40-luokassa hyvä taistelu

V40-luokassa nähdään myös kova kattaus kuljettajia. Viime vuoden mestari Mika Karma lähtee hakemaan nytkin tiukasti voittoa, mutta niin tekevät myös hyvässä vauhdissa EM-endurossa olleet Marko Leponiemi ja Janne Mukkala. Juha Puotsaari vaihtoi tälle kaudelle lajia ja keskittyy motocrossiin sekä cross countryyn. Myös Puotsaarelta voidaan odottaa hyvää sijoitusta. Kun listaan lisätään vielä Lari Lehtiö ja Janne Leander, on tässäkin luokassa luvassa hyvä voittotaistelu.