Paljon suomalaiskuskeja Kegumsissa

Motocrossin MM-sarja jatkuu pitkän tauon jälkeen elokuun alussa.
Kuva
Jani Hovi
Kegumsissa nähdään mukana ilahduttava määrä suomalaisia kuljettajia, kun motocrossin EM-ja MM-sarjat jatkuvat elokuun alussa.

Motocrossin MM- ja EM-sarja jatkuu viimein Kegumsissa 8.-9. päivä elokuuta. Latviassa kaasutellaan poikkeuksellisella aikataululla kolme peräkkäistä kilpailua, vain hieman reilun viikon sisään toisistaan. Kausi jatkuu lauantaina 8. päivä, jolloin radalla nähdään EMX250- ja EMX Open-luokat. Sunnuntaina 9. päivä radalla nähdään puolestaan MX2- ja MXGP-luokkien kuljettajat taistelemassa pisteistään. Loppukauden ajan voimassa olevan formaatin mukaan EM-luokat ajat yhtenä päivänä aika-ajonsa ja kisaeränsä, eikä tuolloin MM-luokkia nähdä radalla. Toisena päivänä puolestaan MX1- ja MXGP-luokat ajavat aamulla harjoitukset ja aika-ajot, jonka jälkeen he ajavat iltapäivällä varsinaiset kisaerät.

Latvian toinen ”kisaviikonloppu” ajetaan heti seuraavana tiistaina ja keskiviikkona (11.-12.8.), jolloin tiistaina radalla on EM-luokat ja keskiviikkona MM-luokat. Kolmas kilpailu Kegumsissa ajetaan jälleen muutaman päivän päästä edellisestä, kun lauantaina 15. päivä EM-luokat jakavat omat pisteensä ja sunnuntaina 16. päivä saman tekevät puolestaan MM-luokat.

Latvia aikataulu

Suomalaiset

Kegumsiin on ilmoittautunut myös iso joukko suomalaisia kuljettajia. MM-luokista suomalaisittain mielenkiintoisin on MX2-luokka, jossa Jere Haavisto ja Matias Vesterinen jahtaavat MM-pisteitä.

EMX250-luokaan on ilmoittautunut yhteensä 70 kuljettajaa ja heidän joukossa suomalaisten väriä pitää yllä Kimi Koskinen. Myös Wiljan Malinin nimi on listalla, mutta Malin oli tänään polvileikkauksessa, eikä näin ollen aja Kegumsissa.

EMX Open-luokassa suomalaisia onkin sitten mukava määrä. Ilmoittautuneiden listalla on Rene Rannikko, Emil Silander, Juuso Matikainen, Miro Sihvonen ja Kim Savaste.

Täydelliset lähtöluettelot