Päivä käyntiin Hyvinkäällä

Juuso Matikainen oli MX1-luokan aika-ajon nopein.
Kuva
Jani Hovi
Hyvinkään SM-motocrossin sunnuntai käynnistyi aika-ajojen merkeissä.

Aamu valkeni Hyvinkäällä puolipilvisessä säässä, radan ollessa lähes täydellinen.

MX1-luokan aika-ajoissa Juuso Matikainen näytti muille menemisen meininkiä, ajamalla 0,5 sekunnin pohja-ajan ennen Kim Savastetta. Matikaisen ja Savasteen perässä tuli Viron kaksikko Indrek Mägi ja Karel Kutsar. Valtteri Malinia tuuraava Mägi jäi 0,8 sekuntia Matikaisesta ja Kutsar puolestaan 1,2 sekuntia. Santtu Tiainen oli viides, jääden 1,4 Matikaisesta.

MX2-luokassa Jere Haavisto kellotti nopeimman ajan. Haaviston nopein kierrosaika syntyi ensimmäisellä nopealla kierroksella ja se oli 0,6 sekuntia nopeampi kuin Emil Silanderin seitsemännen kierroksen aika, joka oli koko porukan toiseksi nopein aika. Mauno Nieminen oli aika-ajon kolmas, jääden vain 0,002 sekuntia Silanderista. Matias Vesterinen oli neljäs ja hän 0,2 sekuntia Niemisestä. Aleksi Kurvinen oli viides ja hänkin jäi vain sekunnin Haaviston pohja-ajasta.

MXC/A-luokassa Kasimir Hindersson kellotti peräti kahden sekunnin pohja-ajan Nico Stenbergiin. Arttu Sahlsten oli kolmas ja hän jäi Stenbergistä 0,2 sekuntia. Topias Kontto oli neljäs ja Jimi Laitinen viides.

Kisaerät Hyvinkäällä käynnistyy klo 12.