Päitsi24: Hänninen voitti

Teksti
Kuva
Jani Hovi
Päijänteen ympäriajo päättyi Antti Hännisen voittoon. Toiseksi ajoi Peetu Juupaluoma ja kolmas oli Albert Juhola.

Toiseksi viimeinen maastokoe, Hanskallio, sujui kaikilta kärkinimiltä ilman ongelmia. Peetu Juupaluoma ajoi aivan sen minkä pääsi ja teki selkeän pohja-ajan. Eroa toiseksi ajaneeseen Eemil Pohjolaan syntyi yhdeksän sekuntia. Antti Hänninen tuli jo hiukan varmistellen ja jäi Juupaluomasta 16 sekuntia. Viiden joukkoon ehtivät myös Albert Juhola ja Ville Meisola.

Antti Hänninen pääsi starttaamaan Vantaan Vauhtikeskuksen viimeiselle lyhyelle maastokokeelle lähes 50 sekunnin johtoasemasta, joten nyt oli varaa ajaa aivan varman päälle. Peetu Juupaluoma yritti sen sijaan loppuun asti ja ajoi pohjat kolmen sekunnin turvin ennen Eemil Pohjolaa. Eetu Puhakainen oli kolmas, Ville Meisola neljäs ja Antti Hänninen viides vajaat yhdeksän sekuntia Juupaluoman kärkiajasta jääneenä.

Päijänteen ympäriajo päättyi siis Antti Hännisen voittoon. Maalissa mies oli todella tyytyväinen.

- Tämä toinen päivä oli hyvä. Ei tullut suuria virheitä ja kun pääsin tuon Hanskallion läpi ilman ongelmia, niin silloin alkoi jo tuntua tosi hyvältä, Hänninen selvitti.

Vuonna 2022 kisan voittanut Peetu Juupaluoma joutui nyt tyytymään kakkossijaan. Ero voittajaan oli lopulta vajaat 40 sekuntia.

- Yritin kaikkeni, mutta vauhti ei vain riittänyt enää tänään. Tuli myös pikku virheitä, jotka maksoivat aikaa, Juupaluoma myönsi.

Kolmantena miehenä podiumille nousi Albert Juhola.

- Tulokseen täytyy olla tosi tyytyväinen. Lähdin hakemaan sijoitusta viiden joukkoon ja olin kolmas, Juhola iloitsi.

Neljänneksi sijoittui Eetu Puhakainen ja viidenneksi Jussi Arvaja.

Yleiskilpailun epävirallinen TOP20 MK26 jälkeen: