Päitsi23: Pohjola vei kilven omakseen

Teksti
Tämän vuoden Päitsi on ajettu ja podiumilla juhlii tyytyväinen kärkikolmikko.
Kuva
Jani Hovi
Päitsikilven kierto loppui kun Eemil Pohjola voitti kisan kolmannen kerran ja sai näin tuon arvostetun kilven omakseen.

Päivän ainoan tauon jälkeen kilpailijoilla oli ajettavanaan enää neljä maastokoetta. Ensimmäinen niistä oli seitsemän kilometrin mittainen Ilomaa. Tuttu tahti jatkui edelleen. Eemil Pohjola tekaisi 7 sekunnin pohjat ennen Aleksi Jukolaa. Antti Hänninen jäi kärjestä 15, Peetu Juupaluoma 17 ja Hugo Svärd 20 sekuntia.

Seuraavalla maastokokeella Aleksi Jukola pääsi loistovauhtiin ja ajoi kisan toisen pohja-aikansa. Hyvässä vauhdissa oli myös Albert Juhola. Hän hävisi Jukolalle vain neljä sekuntia ja oli toiseksi nopein. Antti Hänninen ajoi kolmanneksi, Peetu Juupaluoma oli neljäs ja varmistellen edennyt Eemil Pohjola viides.

Toiseksi viimeisellä maastokokeella Aleksi Jukola jatkoi edelleen huippuvauhdissa ja ajoi jälleen nopeimman ajan. Eemil Pohjola hävisi seitsemän sekuntia ja oli toiseksi nopein. Kolmanneksi kiirehti Antti Hänninen, neljänneksi Hugo Svärd ja viidenneksi Peetu Juupaluoma.

Vantaan Vauhtikeskuksessa ajettu viimeinen maastokoekaan ei enää järjestystä muuttanut. Eemil Pohjola ajoi siellä viidenneksi nopeimman ajan ja kuittasi tämän vuoden Päijänteen ympäriajon voiton. Koska voitto oli hänelle kolmas, jää kiertopalkintona ollut Päijänneajon kilpi hänelle omaksi. Pohjola oli maalissa luonnollisesti tyytyväinen.

- Tulihan se kolmas voitto sieltä lopulta. Kilvelle on jo kauan ollut naula hakattuna seinään. Kisa lähti hyvin käyntiin, eroa muihin alkoi tulla ja se helpotti tietysti omaa ajoani. Koko kisa sujui hienosti lukuun ottamatta sitä, että Evossa tuli tosi isot lipat. Kisa olisi voinut päättyä siihen, mutta onneksi siinä ei sitten sattunut mitään. Pyörä toimi hienosti, vain yhdet jarrupalat vaihdettiin, mitään muuta ei tarvinnut tehdä, Pohjola kehui pyöräänsä.

Antti Hänninen ajoi viimeisellä maastokokeella kolmanneksi ja sijoittui viimevuotiseen tapaan yleiskilpailussa toiseksi

- Olihan tämä aika urakka. Keli ei ollut helpoimmasta päästä. Koko viikonloppu oli aika tasainen. Siellä missä oli enemmän lunta, tuntui vähän hankalalta. Missään ei kuitenkaan ollut mitään suurempia kommelluksia. Tämä oli kolmas kakkossija putkeen, joten kai se voittokin sieltä aikanaan vielä tulee. Juuri sanoin Empulle (Pohjola), että ei se kyllä toista kilpeä saa, Hänninen heitti lopuksi.

Aleksi Jukola vei nimiinsä myös viimeisen maastokokeen, mutta hyvä loppukirikään ei riittänyt nostamaan häntä kisassa kolmatta sijaa korkeammalle.

- Täytyy olla tyytyväinen kun pääsin kolmen joukkoon. Kavereille täytyy nostaa hattua kun olivat tällä kertaa paljon parempia. Tietysti olisin mieluummin ollut tuossa nostamassa kilpeä, mutta näin tällä kertaa. Reissu oli hauska ja koko tämä Päitsiprojekti oli hieno. Kiitokset vain RX Motolle ja kaikille tukijoille, Jukola kiitteli.

Yleiskilpailussa neljänneksi sijoittui seuraavana viikonloppuna enduron MM-sarjassa kilpaileva Peetu Juupaluoma ja viidenneksi ajoi A1-luokan voittanut Hugo Svärd.

 

Yleiskilpailun epävirallinen TOP10 MK26 jälkeen:
1. Pohjola Eemil Honda Red Moto JSMK 5:17:20,57
2. Hänninen Antti Husqvarna SsMK +5:27,45
3. Jukola Aleksi KTM VMK +7:25,20
4. Juupaluoma Peetu Husqvarna MSMK +10:40,28
5. Svärd Hugo Fantic SiMK +14:05,83
6. Juhola Albert KTM MäntsMK +19:29,19
7. Arvaja Jussi Kawasaki JSMK +25:08,51
8. Meisola Ville Kawasaki KarkMK +27:17,38
9. Salonen Jani Kawasaki SyMK +29:48,00
10. Teikari Kim Honda MäntsMK +32:01,65

 

Kaikki tulokset

Kommentit

Lähettänyt Heikki Savonen : Su, 03/26/2023 - 20:05

Onnittelut koko kärkikymmenikölle! 👍😎👏👏

Kieli
suomi