Orlandossa riitti tapahtumia

Cooper Webb ja Marvin Musquin ajoivat kaksoisvoittoon.
Kuva
Align Media
Cooper Webb otti toisen peräkkäisen voittonsa todella tapahtumarikkaassa Orlandon supercrossissa.

Monster Energy Supercross-sarjan kauden kahdeksas kilpailu ajettiin viime yönä Orlandossa, Floridassa. Cooper Webb ajoi toisen peräkkäiseen voittoon, kun taas puolestaan sarjan kärjessä ollut Ken Roczen joutui nousemaan kaukaa takaa huonon startin jälkeen.

Justin Barcia oli ensimmäisessä kurvissa muita ennen, perässään Adam Cianciarulo, Justin Bogle, Marvin Musquin ja Vince Friese. Eli Tomac oli seitsemäntenä, Webb kahdeksantena ja Roczen vasta 18. Cianciarulo nousi kärkeen jo toisessa kurvissa ja myös Webb oli vauhdissa alussa, nousten kolmanneksi ensimmäisen kierroksen päätteeksi. Myös Roczen paranteli heti asemiaan ja oli 12. ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Toisella kierroksella Webb ohitti Barcian ja nousi toiseksi. Cianciarulo oli kuitenkin hyvässä vauhdissa alussa ja kasvitti johtonsa jo lähellä kolmea sekuntia. Musquin nousi kolmanneksi neljännellä kierroksella ja samaan aikaan Tomac otti haltuunsa viidennen sijan. Roczen nousi kuudenneksi seitsemännellä kierroksella ja tästä alkoikin kolmikon Barcia, Tomac ja Roczen keskinäinen taistelu.

Kärjessä Cianciarulon vauhti putosi ja Webb ajoi hänet kiinni, noustenkin kärkeen hieman ennen finaalin puolta väliä. Muutaman kierroksen jälkeen Cianciarulon ilta synkkeni, kun hän kaatui röykkysuoralla. Nuorukaisen kisa jäi kesken, kun hän poistui olkapäätään pidellen radalla. Webb piti johtoa hallussaan muutaman sekunnin erolla KTM-tiimikaveriinsa Musquiniin. Muutaman sekunnin päässä ranskalaisesta tuli kolmikko Barcia, Tomac ja Rozcen. Finaalin loppuosalla kisan kärkikaksikko olikin selvä, mutta kolmannesta sijasta nähtiin todella hieno taistelu.

Webb ajoi ruutulipulle ensimmäisenä, ennen Musquinia. Barcia piti pintansa ja GASGAS-kuljettaja oli finaalin kolmas. Roczen ohitti muutama kierros ennen maalia Tomacin ja otti neljännen sijan. Tomacin into näytti loppuvan siihen kun Roczen ohitti hänet ja lopussa Jason Anderson tuli vielä Tomacin ohi ja otti viidennen sijan.

Sarjan pisteissä Roczenin johto Webbiin on nyt kuusi pistettä. Tomac on kolmantena, mutta jo 31 pistettä Roczenin takana.

250-kuutioisten luokassa länsirannikon kuljettajat avasivat kautensa. Justin Cooper ajoi näytöstyyliin kisan voittoon, ennen Cameron McAdoota ja Garrett Marchbanksia. Huonoimmin kävi kuitenkin Martinin veljeksille, joista Jeremy oli sarjan suurin suosikki. Jeremy Martin oli osallisena ensimmäisen kurvin kolarissa ja poistui paikaltaan olkapäätänsä pidellen. Alex Martin puolestaan kaatui ensimmäisen kierroksen puolessa välissä ja jäi radalla makaamaan jalkaansa pidellen. Tämän takia finaalin startti myös jouduttiin ottamaan uudelleen.

Alla kisan tulokset.

Monster Energy Supercross-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Daytonassa.