Oinonen, Leppälä ja Jaakonsaari vahvimmat MX-liigan Imatran lauantaissa

Teksti
MX65-luokan A-finaalin startti.
Tiedote
Vantaan Moottorikerhon Sami Oinonen, Helsingin Moottorikerhon Viktor Leppälä ja Hyvinkään Moottorikerhon Onni Jaakonsaari voittivat luokkansa, kun motocrossin kansallisen MX-liigan lasten päivä ajettiin Imatralla lauantaina.

SML Loukko.com Motocross-liigan Imatran osakilpailu käynnistyi aurinkoisissa oloissa Imatralla lauantaina.

5-8-vuotiaiden kuljettajien, 50-kuutioisilla pyörillä ajettavan, Maanrakennus Wiikin nimikkoluokan MX50 kummatkin erät Kurkvuoren radalla voitti Vantaan Moottorikerhon Sami Oinonen. Sipoon Moottorikerhon Felix Lind oli yhteistuloksissa toinen ja Etelä-Suomen Moottorikerhon Romet Ennok kolmas. Sipoon Moottorikerhon Daniel Wiik jäi niukasti palkintokorokkeen ulkopuolelle ollen neljäs. Hämeenlinnan Moottorikerhon Mikael Korhonen keräsi viidenneksi eniten pisteitä.

Oinonen johtaa sarjaa kolmen osakilpailun jälkeen. Lind on toisena ja Wiik kolmantena.

Suuri osallistujajoukko MX65-luokassa

MX65- ja MXC/B-luokissa ajettiin jo kauden neljäs osakilpailu Imatralla.

65-kuutioisten pyörien ja 7-12-vuotiaiden kuljettajien Arazzo.fi-nimikkoluokka MX65:n aika-ajoista A-finaaliin yltäneistä kuljettajista erissä vahvin oli Helsingin Moottorikerhon (HMK) Viktor Leppälä. Hän voitti kummatkin erät ottaen osakilpailun ykkössijan. Etelä-Suomen Moottorikerhon Eeka Laaksonen ajoi kummassakin erässä toiseksi ollen yhteistulosten kakkonen. HMK:n Okko Ollila oli osakilpailun kolmas ennen Porin Moottorikerhon Samu Bärholmia ja HMK:n Onni Kämäriä.

Laaksonen johtaa sarjaa niukasti ennen Kämäriä. Ollila on kolmantena.

MX65-luokassa oli niin paljon kuljettajia, että ajajajoukko karsittiin aika-ajoissa kolmeen kilparyhmään. B- ja C-finaaleissa ei kerätty MX-liigan pisteitä.

MX65-luokan B-finaalin kärkikolmikon muodostivat Kuopion Moottorikerhon Eetu Kettunen, Etelä-Suomen Moottorikerhon Julius Vierikka ja Sipoon Moottorikerhon Oliver Lind.

MX65-luokan C-finaalin yhteistuloksissa kolme ensimmäistä sijaa menivät Etelä-Suomen Moottorikerhon Jose Vainiolle, Asikkalan Moottorikerhon Oskari Pärssiselle ja Lohjan Seudun Moottorikerhon Dennis Erikssonille.

Huikean tasainen MXC/B-luokka

10-15-vuotiaiden kuljettajien ja 85-kuutioisilla kaksitahtisilla sekä 150-kuutioisilla nelitahtisilla pyörillä ajettavan, K.A.Nyberg Oy:n nimikkoluokka MXC/B:n voitti Hyvinkään Moottorikerhon Onni Jaakonsaari. Juniorit ajoivat todella tasaisen kilpailun, missä eräsijat menivät erittäin ristiin.

Jaakonsaari voitti ensimmäisen erän, mutta jäi toisessa kuudenneksi. Osakilpailun kakkospaikan vienyt, Kuopion Moottorikerhon Joni Nyyssönen oli puolestaan ensimmäisessä erässä seitsemäs, mutta voitti toisen erän. Turun Moottorikerhon Max Salomaa ja Samu Jokila olivat yhteistuloksissa seuraavilla sijoilla. Heidän lisäkseen yhtä monta pistettä (38) keräsivät viidenneksi sijoittunut, Salpausselän Moottorikerhon Eemil Ruuth ja kuutospaikan, Sipoon Moottorikerhon Topias Reinikainen. Nelikon ero osakilpailun toiseen sijaan oli vain yksi ja voittoon kaksi pistettä.

MXC/B-luokan B-finaalin voitti Karkkilan Moottorikerhon Lauri Seppälä. Toinen oli Mikkelin Moottorikerhon Markus Dufva ja kolmas Sipoon Moottorikerhon Oliver Räsänen.

MX-liigassa MXC/B:n kanssa yhdessä, mutta ilman MX-liigapisteitä ajettavassa MXC/A-luokassa vahvin oli Suomen mestaruussarjaa johtava, Turun Moottorikerhon Aaro Menna voittamalla kummatkin erät. SM-pisteissä kolmantena oleva, Helsingin Moottorikerhon Simo Koskinen ajoi erissä toiseksi. Porin Moottorikerhon Topias Kontto sijoittui kolmanneksi. MX-liigassa ei myöskään jaeta SM-pisteitä.

Sunnuntaina sivuvaunujen SM-sarjaa

SML Loukko.com MX-liigan niin sanotun isojen pyörien päivän, eli sunnuntain kilpailu on jo käynnissä. Sunnuntaina kilpaillaan myös sivuvaunujen SM-sarjan toinen osakilpailu.