Niemi tähtää Ruotsin CC-sarjaan

Kuva
Jani Hovi
Miro Niemi kaasutteli viikonloppuna toiseksi Ruotsin SCCS-sarjan osakilpailussa. Niemi tullaan näkemään Ruotsissa myös muissa CC-kilpailussa.

Cross countryn SM-sarjassa toisena tällä hetkellä oleva Miro Niemi teki vierailun viikonloppuna Ruotsin SCCS-sarjaan (Swedish Cross Country Championship). Kauden kolmas kilpailu kaasuteltiin Hallsbergissa ja Niemi ajoikin heti eliittiluokassa toiseksi.

- Osasin ajaa rauhassa ensimmäisen tunnin. Siinä en aina Suomen kilpailuissa onnistu. Sen myötä jaksoin ajaa vielä lopussakin todella hyvin. Kisan loppu oli ajollisesti vuoden parasta ajoani, vaikka kilpailu kestikin kaksi ja puoli tuntia, Niemi kertoi.

Ensimmäisen kilpailunsa jälkeen Niemi osasi heti kertoa, miten kisa erosi Suomen vastaavista kilpailuista.

- Ainakin tämän kilpailun reitti oli lähes kokonaan todella kapea uraa, sellaista mönkijän mentävää. Kierroksella oli parin minuutin osuus crossirataa ja siellä oli sitten ohituspaikkoja, Niemi selvitti.

Niemi tullaan näkemään Ruotsinmaalla CC-kilpailuissa myös jatkossa. Team Motopalvelun KTM-kuljettaja ajaa tämän hetken suunnitelman mukaan vielä yhden SCCS-sarjan kilpailun ja sen lisäksi koko kolmen osakilpailun mittaisen ”pääsarjan” Svensk Enduroklassiker, jota Eero Remeskin on ajanut parin edellisen vuoden aikana. Sarjan ensimmäinen kilpailu Stångebroslaget ajetaan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Ränneslättsloppet ajetaan puolestaan elokuun alussa ja Gotland Grand National lokakuun lopussa.

- Osallistujamäärät ovat noissa kilpailuissa todella suuret ja tasokin on kova. Sen takia onkin hieno mennä ajamaan koko sarja, vaikka sen vuoksi minulta jääkin pari SM-motocrossia väliin. Vauhtini oli viime viikonloppuna hyvää ja CC-kisat kiinnostavat minua enemmän, joten sen takia keskityn enemmän niihin, Niemi päätti.