Muutoksia MXoN-joukkueisiin

Jeffrey Herlingsin johtama Hollanti on yhä kisan suurin suosikki.
Kuva
Ray Archer
Assenissa ajettavan Motocross of Nations –kilpailun joukkueet julkistettiin kaksi viikkoa sitten. Tämän jälkeen useampaan kärkijoukkueeseen on tullut muutoksia, jotka pistävät voimasuhteet osittain uusiksi.

Kisan suurin suosikki on yhä ennallaan, eli kotiyleisön edessä ajava Hollanti tulee kisaan parhaalla mahdollisella miehistöllä. Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff ja Calvin Vlaanderen ovat ennakkoon mietittynä ylivoimaisesti suurin suosikki.

Ranskan joukkueeseen tuli muutos reilu viikko sitten, kun Tom Vialle pudotettiin pois joukkueesta ”logokiistan” vuoksi.  Tilalle tullut Maxime Renaux ei ole missään nimessä Viallen tasoinen kuljettaja, joten Ranskan mahdollisuudet laskivat tämän vaihdoksen myötä. Kun Romain Febvre jäi jo aiemmin joukkueesta pois loukkaantumisen myötä, on vaikea nähdä Gautier Paulinin, Jordi Tixierin ja Renauxin tuovan mestaruutta Ranskalle.

Iso-Britannian joukkue on kokenut kahdessa viikossa paljon muutoksia. Max Anstie ei kuntoutunut oletetussa ajassa, eikä ole kisassa mukana. Lisäksi Ben Watson loukkaantui ja on myös pois joukkueesta. Heidän tilalle nostetut Nathan Watson ja Adam Sterry eivät pysty täyttämään loukkaantuneiden saappaita. Joukkueen kolmas kuljettaja on Shaun Simpson.

17-vuotias Regan Duffy ottaa puolestaan Mitch Evansin paikan Australian joukkueesta, Evansilla ollessa terveydellisiä huolia. Viime vuonna neljänneksi ajaneen Australian joukkueessa ajaa Duffyn kanssa Dean Ferris ja Kyle Webster.

Sveitsi oli monien papereissa myös ennakkoon todella vahva, mutta he saivat kovan takaiskun viime viikonloppuna, kun Arnaud Tonus kaatui Kiinan GP:n karsintaerässä. Tonuksen vasemmasta kädestä löytyi murtuma tutkimuksissa, eikä hänen osallistuminen Assenin kilpailuun ole varmaan. Tonuksen lisäksi Sveitsin joukkueessa pitäisi ajaa Jeremy Seewer ja Valentin Guillod