Mustosen edustama Valsarna Allsvenskanin finaaliin

Jesse Mustosen joukkue pääsi mukaan Allsvenskanin finaaliin.
Kuva
Matias Hirsimäki
Jesse Mustosen edustama Valsarna ajoi keskiviikkoiltana kotiyleisönsä edessä Örnarnaa vastaan Allsvenskanin semifinaalien toisen ottelun

Viikko sitten Valsarna otti arvokkaan vierasvoiton Mariestadissa pistein 47-43, joten pienellä neljän pisteen etumatkalla lähti hagforsilaiset finaalipaikkaa tavoittelemaan.

Ottelun alku oli jälleen Valsarnalle vaisu ja kolmen erän jälkeen Örnarna johti ottelua ja oli noussut yhteispisteissä tasoihin. Neljännestä erästä eteenpäin Valsarna vei ottelua tylyn isännän ottein ja ajoi ylivoimaisen voiton pistein 59-31. Valsarna eteni Allsvenskanin finaaleihin komeasti yhteispistein 106-74. Jessen kisa alkoi edellisen tapaan nollaerällä. Sen jälkeen tatsi löytyi ja seuraavassa kolmessa erässään Mustonen ei vastustajille pisteitä antanut. Varkautelaisen illan saldo neljästä erästä 8+1 pistettä.

- Upeat fiilikset finaalipaikasta. Se oli tavoite ja se saavutettiin, niin tottakai ollaan tyytyväisiä, kommentoi Mustonen tyytyväisenä. Eka erä oli huono, pyörän säädöt ei ollu kohilaan ollenkaan. Sen jälkeen saatiin homma toimiin ja pisteitä ei enää vastustajalle pudonnut. Nyt on edessä kauden kaksi tärkeintä kilpailua Allsvenskanissa. Finaalit ajetaan 14.-15.9. joten pieni hengähdys on ennen niitä, kommentoi Mustonen tyytyväisenä.

Allsvenskanin finaaleissa Valsarnaa vastaan asettuu Norrköpingin Vargarna, joka toisessa semifinaaliparissa pudotti Indianernan jatkosta.

Tulokset:

Valsarna 59:
Victor Palovaara 9
Jesse Mustonen 8 (0,2,3,N,3)
Antonio Lindbäck 11
Tomas Jonasson 10
Lasse Fredriksen 8
Philip Hellström-Bängs 13
Adrian Bergqvist 0

Örnarna 31:
Joel Andersson 3
Oliver Berntzon R/R
Matic Ivacic 11
Glenn Moi 6
Ludvig Lindgren 8
Maximilian Belsing 0
Erik Persson 3