Mustonen maaradan suomenmestariksi

Jesse Mustonen ajoi mestariksi Forssassa.
Kuva
Tenho.Photography Tuomas Tenho
Varkaus Racing Teamin Jesse Mustonen ajoi lauantaina Forssassa maaradan suomenmestariksi.

Pandemian takia kisaa ei ole ajettu vuoden 2019 jälkeen ja nyt tuntui, että kuljettajat olivat innoissaan päästessään jälleen kisaamaan.

12 kuljettajaa lähti taistelemaan kärkipaikoista. Etukäteen ennakkosuosikkeina pidetyt Jesse Mustonen, Saksan Jörg Tebbe ja isäntäseuran Henri Ahlbom lunastivat odotukset.

Alkuerien jälkeen suoraan finaaliin menivät Mustosen ja Tebben lisäksi Max Koivula. Semifinaalissa ajoivat Henri Ahlbom, Janne Koivula, Simo Pulli, Janne Koivula, Klaus-Peter Gerdemann ja Jani-Pekka Koivula. Kolme parasta jatkoi finaaliin. Ahlbom voitti semin, ja sai finaaliin seurakseen Janne Koivulan ja Simo Pullin.

Mustonen voitti kaikki alkueränsä, vaikka Ahlbom ja Tebbe pistivät miehelle kovasti kampoihin. Tebbe oli vain pistettä heikompi. Finaalissa nähtiin hieno taistelu Mustosen ja Tebben välillä. Ruutulipulle Mustonen tuli vajaan pyöränmitan ennen saksalaista.

Mustonen kertoi kisan jälkeen nauttineensa kisapäivästä, sillä jo treeneissä oli tuntunut, että nyt kulkee. Finaalissa tosin ruutulipun näkemistä oli odottanut, kun tiesi, että saksalainen tulee aivan takarenkaassa kiinni.

 

Tulokset:

1. Jesse Mustonen VRT 15+5

2. Jörg Tebbe Saksa 14+4

3. Henri Ahlbom FMS 11+5+3

4. Simo Pulli ValkMK 10+3+2

5. Max Koivula KaMoKe 12+1

6. Janne Koivula KaMoKe 9+4+0

7. Klaus-Peter Gerdemann Saksa 5+2

8. Topi Mustonen PirMM 5+N

9. Jani-Pekka Koivula PirMM 4+1

10. Mattias Blom HMK 2

11. Jero Kirilov PirMM 2

12. Juho Kivistö PirMM 1