Motopalvelu katsojaopas: Riihimäen SM-enduro

Kuva
Jani Hovi
Enduron SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna kaksipäiväisellä kilpailulla Riihimäellä. Tässä kisan katsojaopas.

Riihimäellä kaasutellaan lauantaina ja sunnuntaina Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan 50-vuotisjuhlakilpailu, jossa jaetaan molempina päivinä myös SM-pisteitä. Lauantaina reitille starttaa SM-luokkien lisäksi myös C-luokkien kuljettaja ja sunnuntaina puolestaan V40, V50- ja V60-luokkien sankarit. Kilpailun kierroksen mitta on noin 50 kilometriä ja se pitää sisällään kolme maastokoetta. SM-luokat ja sunnuntaina ajettava V40-luokkaa kiertää kolme kierrosta ja muut luokat kaksi kierrosta. Kisa käynnistyy molempina päivinä klo 9.

 

Suosikit

 

Riihimäellä mukana kilpailussa nähdään SM-sarjan vakionimien lisäksi myös pari vierailevaa tähteä, kun Eero Remes ja Jari Mattila taluttavat pyöränsä lähtöviivalle. Yamaha-kuljettaja Remeksen osalta voidaan luonnollisesti odottaa hänen ajavan kisan kärjessä ja varmasti Husqvarnalla ajava Mattila mielii myös E2-luokan kärkipäähän. Luonnollisesti paikalla on Eemil Pohjola, joka on dominoinut SM-sarjan yleiskilpailuja viime viikonloppua lukuun ottamatta. Keskeytyksen kokenut Pohjola johtaa siitä huolimatta E2-luokan SM-sarjaa ja on vahvasti menossa TM:n ohjaimissa Suomen mestaruutta kohden. E1-luokassa Roni Kytönen ajoi viime viikonloppuna voittoon ja nousi samalla pisteen erolla myös SM-sarjan kärkeen, ennen Kytösen tavoin Husqvarnaa käskevää Antti Hännistä. E3-luokassa KTM:n Aleksi Jukola pitää sarjan kärkipaikkaa hallussaan kuuden pisteen erolla Mika Tammiseen. Husqvarna-kuljettaja Tamminen voitti luokan viime viikonloppuna ja mielenkiintoista onkin nähdä, jatkuuko Tammisen hurja vauhti myös Riihimäellä.

Aikuisten luokkien ohella Riihimäellä jaetaan myös U20-luokan SM-pisteitä. Luvassa on veljesparien tiukka taistelu, kun Husqvarna-kuljettajat Peetu ja Pyry Juupaluoma saavat vastaansa TM-kaksikon Samuli ja Eetu Puhakaisen.

Reitti

 

Kilpailukeskuksena toimii Pohjolanrinteen Koulu osoitteessa Pohjolankatu 8, Riihimäki.

Kierroksella ajetaan kolme maastokoetta, jotka ovat erityyppisiä. MK1 on täysin uusi maastokoe, jonka pituus on noin 6 km. Maastokokeella on sekä teknisempää korkeuseroja sisältäviä osuuksia että selkeää nopeampaa maastoa. Reitin toinen maastokoe ajetaan Karhin motocross-radan ympäristössä ja osin crossiradalla. Maastokoe on vauhdikas, tarjoten myös hitaammin ajettavaa teknistä osuutta. Pituutta maastokokeelle tulee noin 5,5 km. Viimeinen maastokoe on aiemmista kilpailuista tuttu noin 3,5 km pituinen tekninen ja hitaammin ajettava reitti. Siirtymät ovat suurelta osin maastossa. Yhdelle kierrokselle ajoaikaa tulee kilpailun kärjelle n. 2 h.

 

MK 1/4/7 Panssariprikaati

Kilpailukeskuksesta lyhyt tiesiirtymä ensimmäisen maastokokeen lähtöön. Maastokoe ajetaan varuskunnan alueella. Maastokokeen lähtö on entisen ampuradan ympäristössä. Maastokokeen pituus on noin 6 km. Reitin alku on korkeuseroja ja teknisemmin ajettavaa osuutta, joka jatkuu nopeammin ajettavana ja selkeämpänä osuutena. Nopeamman osuuden jälkeen seuraa hitaammin ajettava osuus, joka sisältää myös kivikkoa. Maastokokeen loppu on vauhdikkaampaa metsäpolkua ja osin metsätietä.

Ensimmäinen kilpailija:.

1. kierros 9:05

2. kierros 11:19.

3. kierros 13:33

Maastokokeella on rajallinen määrä pysäköintitilaa. Kävellen tai polkupyörällä voi suunnata etukasarmin portista osoitteesta Kokonkatu 4 entiselle ampuradalle, josta pääsee reitin alkuun.

 

MK 2/5/8 Rudus/Vahvasora

Ensimmäiseltä maastokokeelta siirtymä pikkuteitä ja kerhon ns. AGA:n harjoittelualueen polkuja pitkin ja 54-tietä maastokokeen lähtöön. Maastokoe ajetaan Karhin motocross-radan ympäristössä ja motocross-radalla. Maastokokeen pituus on n. 5,5 km. Maastokokeen alku on hiekkapohjaista nummimaastoa hiekkakuopan ympäristössä. Keskivaiheilla on vaikeahko ylämäki osuus, jonka jälkeen reitti jatkuu crossiradalle, joka ajetaan kokonaisuudessaan läpi.

Yleisölle parhaat katselupaikat löytyvät tältä maastokokeelta. Pysäköintialueena toimii motocross-radan parkkipaikka osoitteessa Karkausmäentie, Hikiä.

Ensimmäinen kilpailija:.

1. kierros 9:51

2. kierros 12:05

3. kierros 14:19

 

MK 3/6/9 Motojysky

Edelliseltä maastokokeelta aluksi muutaman kilometrin siirtymä 54-tietä, josta käännytään Motojyskyn ajoharjoittelualueelle. Harjoittelualueen läpi jatketaan maastokokeen lähtöön. Maastokokeen pituus on n. 3,5 km. Maastokokeen alku on kapeaa teknistä polkua, josta jatketaan hiekkakuoppaa kiertävään avonaiseen rinteeseen. Rinteessä on aluksi nopeampaa maastoautouraa, joka jatkuu hidasvauhtisempaan mutkittelevaan osuuteen. MK:n lopussa vielä vauhdikkaampi hiekkakuoppaosuus.

Maastokokeella ei ole pysäköintimahdollisuutta yleisölle.

Ensimmäinen kilpailija:.

1. kierros 10:31

2. kierros 12:45.

3. kierros 14:59

 

Täydellinen aikataulu

Lähtöluettelo