Motopalvelu katsojaopas: Kalpalinna Enduro Sprint

Lari Jukola tekee paluun kisapoluille Kalpalinnassa.
Kuva
Jani Hovi
Kalpalinnan Enduro Sprint kaasutellaan lauantaina 18.5. Turengissa. Tässä kisan katsojaopas.

Tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan viettävä Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakopla järjestää lauantaina Kalpalinnan lasketturinteen maastoissa endurosprint kilpailun. Kilpailun reitti on seitsemän kilometrin mittainen ja se kierretään luokasta riippuen 4 – 7 kertaa. Kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 190 kuljettajaa ja suurimpana luokkana on C-luokka, jossa reitille starttaa 81 kuskia.

Päivä Kalpalinnassa käynnistyy aamulla klo 9. Silloin reitille starttaa V40, V50, V60 ja naisten luokan kuljettajat. 12:20 on vuorossa C-luokan kuljettajien vuoro ja päivän päättää klo 16 käynnistyvä A- ja B-luokkien kisa.

A- ja B-luokan kilpailijat ajavat seitsemän kierrosta, V40- ja V50 -luokat viisi kierrosta ja muut neljä kierrosta.

Jukola palaa radoille

A-luokan osalta mukana hyvä kattaus kuljettajia kansalliseen kilpailuun. Lähtöluettelossa komeilee myös Eero Remeksen nimi, mutta viime viikonlopun loukkaantuminen pitänee Remeksen pois kilpailusta. Aleksi Jukola, Henry Olenius, Teemu Latostenmaa ja Antti Ahtila pitänevät kovinta vauhtia kisassa ennakkoon ajatellen. Heidän lisäksi kisassa mukana nähdään myös Lari Jukola, joka tekee paluun kisaradoille loukkaantumisen jälkeen. Jukolan polvi koki kovia viime vuoden heinäkuussa ja KTM-kuljettaja palasi takaisin pyörän päälle vasta tänä keväänä. 250-kuutioisella kaksitahtisella pyörällä tällä kaudella ajava Jukola lähtee kisaan ilman suurempia odotuksia.

- Katsotaan mihin vauhti riittää, mutta minkäänlaisia tulostavoitteita ei minulla oikeastaan ole. Muutenkin tämä vuosi on rakennusvuosi ensi kautta silmällä pitäen ja haluan saada nyt polven täyteen kuntoon, Jukola kertoi.

Reittikuvaus ja katselupaikat

Kilpailukeskuksena toimii Kalpalinnan lasketturinteet Turenkissa (Kalpalinnantie, Turenki).  Kilpailu tarjoaa katsojille hyvät katselumahdollisuudet ja yleisöllä on kisaan vapaa pääsy.

Maastokokeen alussa on loiva ylä-alamäki yhdistelmä, josta jyrkähkö lasku hiekkamonttuun. Siitä nopeaa metsäautotietä takaisin soramontun laelle, jossa hitaampaa kangasmaastopyöritystä. Sitten laskeudutaan suureen hiekkamonttuun, jossa pyöritystä loivine yläalamäki yhdistelmineen. Hyvä paikka katsella, kilpailijat näkyvillä pidempään. Lähtöpäästä noin 400m:n kävelyn päässä. Montulta nopeaa suoraa ensimmäiseen laskettelurinteeseen. Rinteessä jyrkähkö mutkitteleva alamäki, jonka jälkeen vauhtia vaativa nousu loivin kaartein mäen huipulle. Soramontulta n. 400m Kiianlinnantietä kävellen. Tästä metsäpolkua seuraavaan laskettelurinteeseen (“Hugon rinne”, vanha kahvila-ravintola vastamäessä). Sijaitsee aivan yleisöparkin vieressä. Hyvä katselupaikka. Jyrkkä pudotus kahvilan kulmalta montun pohjalle ja siitä todella vauhdikas ja näyttävä pätkä mäen huipulle. Huipulta jyrkähkö lasku vanhaa hissilinjaa pitkin metsäpolkuosuudelle, jossa myös juoheaa metsäkoneuraa. Metsäosuudelta palataan maalipään rinteen puoliväliin, josta vauhdikas suora nousu hissilinjaa pitkin ylös rinteen päälle. Alas tullaan mutkitellen ja vielä lyhyt veto ylöspäin muutaman hyppyrin kautta takaisin alas maaliin. Maalirinne on myös hyvä katselupaikka.

Kalpalinna Enduro Sprint lähtöluettelo

Kalpalinna Enduro Sprint käsiohjelma