MM-tyyliä Hausjärvellä

Kuva
Jani Hovi
Reilun viikon kuluttua on mahdollisuus päästä ajamaan MM-formaatilla ajettavaa kilpailua Hausjärvellä.

Riihimäen Enduroseura järjestää 15.6. Kivinummen Kuljetus Oy -nimellä kulkevan kansallisen enduron Hausjärvellä. Kilpailu poikkeaa useista suomalaisista kilpailuista niiltä osin, että järjestäjät ovat pyrkineet laatimaan kilpailun reitin MM-tyyliin. Tämä tarkoittaa sitä, että kilpailussa on endurotesti, motocrosstesti ja extremetesti. Näistä endurotesti on nimensä mukaisesti perinteinen suomalainen enduropätkä, joka pitää sisällään todella vaihtelevaa maastoa. Motocrosstesti ajetaan puolestaan kokonaan Oitin keskustan läheisyydessä sijaitsevalla pellolla. Extremetesti on puolestaan muutamia hieman haastavampia paikkoja, kuten muutamat tukinylitykset ja pari pientä mäkeä.

- Heti ensimmäisenä täytyy sanoa, että kenenkään ei kannata pelätä extremetestiä, sen nimestä huolimatta. Testi on laadittu niin, että C-luokan tai vaikka V60-luokan kuljettaja pääsee sen kyllä ajamalla läpi. Olemme pyrkineet laatimaan mahdollisimman monipuolisen reitin, jossa on myös maastosiirtymää, järjestävän seuran Jörgen Nylund kertoo.

Reittiselostus

Kilpailun startti tapahtuu Oitin koululta, josta ajetaan tietä pitkin noin 2 km ensimmäiselle maastosiirtymälle. Siirtymällä ajetaan välillä kivikkoa ja välillä puolestaan kovavauhtisempaa polkua. Maasto-osuuden jälkeen on luvassa kilometrin mittainen tiepätkä, ennen kuin siirtymä jatkuu kangasmetsässä. Siirtymän lopussa on jälleen pieni pätkä tietä. 

MK1 perinteinen enduropätkä, sisältäen kiveä ja muutaman mäen, jotka eivät ole kuitenkaan haastavia. Maastokoe pitää myös sisällään vauhdikasta hiekkapatikkoa ja lisäksi savipohjaisempaa polkua. Tämä maastokoe ei ole yleisömaastokoe, johtuen pienestä tiestä ja huonoista parkkimahdollisuuksista. Pituus noin 4km. MK1 jälkeen lyhyt tie ja maastosiirtymä.

MK2 extreme testi, joka alkaa heti pienellä tukeista ja renkaista tehdyllä lämmittelyllä. Tästä osiosta on tehty kaikkia ajatellen helppo ja läpiajettava. Tämän jälkeen siirrytään vauhdikkaalle osiolle, mitä ajetaan noin kilometrin verran, ennen ensimmäistä helppoa kallionousua. Tämäkin maastokoe pitää sisällään myös nopeaa osiota, pellon reunoista hiekkapattiin ja hyppyreihin. Maastokokeen lopussa on kaksi kallionousua ja kaikki huipentuu ennen maalia olevaan kivimäkeen. Pituus on noin 5km. Rakennettuja esteitä on vain 100 metrin matkan ajan, eli kaikki pääsevät läpi. Tällä maastokokeella myös yleisölle hyvät katselupaikat. MK2 jälkeen hiekkatietä pitkin MK3 lähtöön. 

MK3 crossitesti ajetaan aivan Oitin keskustan läheisyydessä, tarkemmin ottaen Pihvipaikkaa vastapäätä sijaitsevalla pellolla. Vauhdikas peltopätkä on varustettuna pitkillä suorilla, sekä tiukoilla kurveilla. Maastokoe ei ole pitkä, mutta siitä huolimatta pääsee kaikki vaihteet läpi, mikäli näin haluaa. Pituus 2,5km.

Alla kilpailun reittivideot.

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 9.6.