MM-enduro jatkuu tänään Ruotsissa

Kuva
Freddy Ccy
Enduron MM-sarja jatkuu poikkeuksellisesti jo tänään Ruotsissa.

Enduron MM-sarjan kauden neljäs kisaviikonloppu kaasutellaan Skövdessä, Ruotsissa. Poikkeuksellisesti kilpailu käynnistyy supertestin merkeissä jo tänään illalla ja varsinaiset kisapäivät ajetaan perjantaina ja lauantaina. Suomalaisista kilpailussa mukana on Eero Remes, Eemil Pohjola, Samuli ja Eetu Puhakainen sekä Hermanni Haljala.

Perinteiseen tyyliin Ruotsin kisareitillä on kolme maastokoetta.

- Pätkät ovat kohtuullisen hyviä. Crossitestin alku on pellolla ja loppuosa sitten sellaisella kaivoksella. Se kaivososuus ei vaikuttanut miltään hauskalta, mutta kyllä sekin menee. Endurotesti on puolestaan aika nopeaa polkua, sellaista suomalaistyylistä hiekkapohjoista reittiä. Extremetesti on puolestaan rakennettu laskettelurinteeseen ja siinä on vähän tukin ylityksiä, mutta ei mitään ihmeellistä, kisapaikalta tavoitettu Remes kertoi.

Normaalista poikkeava aikataulu on laittanut kuljettajat myös tiukoilla aikataulun suhteen, eikä kisaan valmistautumisaika ollut niin pitkä kuin normaalisti.

- Me tulimme maanantaina aamulla Virosta Suomeen ja sitten maanantaina illalla meillä lähti lautta Tukholmaan, jossa olimme tiistaina aamulle. Pätkiä pääsimme kävelemään tiistaina puolen päivän jälkeen. Siinä välissä sitten pikaisesti pyörät. Mutta olen ehtinyt kävelemään pätkät kolmeen kertaan, joka on normaali määrä, Remes jatkoi.

Alla EnduroGP-luokan pistetilanne ennen Ruotsin osakilpailua.