Missä on Jukola?

Aleksi Jukola tuuletti Päitsin voittoa vuonna 2018.
Kuva
Jani Hovi
Toissa vuoden enduron Suomen mestarin ja Päijänteen Ympäriajon voittajan Aleksi Jukolan nimeä ei löydy Lahden SM-enduron osallistujalistalta.

Moni hieraisi silmiään lukiessaan endurokauden SM-avauksen osallistujalistaa E3-luokan osalta. Paitsi, että kuljettajien määrä on pieni, niin listalta puuttuu myös pari tuttua nimeä. Yksi niistä nimistä on viime vuosien kestomenestyjä, Päijänteen Ympäriajon voittaja ja enduron Suomen mestari vuodelta 2018, Aleksi Jukola. Viime kaudella SM-hopealle ajanut Jukola nähdään kuitenkin lauantaina Lahdessa, mutta ajamassa mies ei ole.

- Jos ulkona on kylmä, istun autossa ja laitan lämmitystä kovemmalle, veljensä Larin huollossa viikonloppuna mukana oleva Jukola nauraa.

Jukola on talven aikana nähty harjoituspoluilla, joten loukkaantumisesta tai lopettamisesta ei ole kyse.

- Minulla on kyllä uusi pyörä ja olen ajanutkin, mutta minulla ei ole sen paremmin sopimusta kenenkään kanssa ajamisesta. Lahdessa en tosiaan ainakaan aja, mutta muuten en osaa sanoa vielä mitä teen. Saatan hyvinkin ajaa muita kilpailuja tänä vuonna. Missään nimessä en ole lopettamassa ajamista, Jukola kertoo.

Toivottavasti Jukola tekee paluun kisapoluilla nopealla aikataululla, sillä kotimainen enduro kaipaa Jukolan kaltaisia huippukuljettajia kisapoluille.