Milloin crossin MM-sarja starttaa?

Kuva
Ray Archer
Viime vuoden tapaan, motocrossin MM-sarjan kalenteri elää jatkuvasti COVID19-tilanteen muuttuessa ympäri maailmaa. MM-sarjan käynnistymisen ajankohta onkin sen takia yhä epävarmaa.

Tämän vuoden MM-sarjan piti käynnistyä toukokuun 23. päivä Hollannista. Kisapaikkana piti toimis Oss, mutta maanantaina kisajärjestäjät ilmoittivat, että he joutuvat siirtämään kilpailua pahentuneen koronatilanteen takia. Uutta päivämäärä ei ole kilpailulle ole vielä vahvistettu. Odotettavaa kuitenkin on, että MM-sarjan promoottori Infront Moto Racing julkaisee lähiaikoina päivitetyn kalenterin, sillä he eivät ole vielä reagoineet Hollannin kilpailun promoottorin ilmoitukseen.

Jos ja kun Hollannin avauskilpailu siirtyy, tulee tämän hetken kalenterin mukaan kausi käynnistymään kesäkuun 13. päivä Venäjältä, jonka jälkeen ajetaan Kegumsin kilpailu Latviassa. Huhujen mukaan Venäjän kilpailun tilalla ajettaisiinkin MM-avaus Sardiniassa, Italiassa. Ja sen jälkeen suunnattaisiin Kegumsiin. Latvian jälkeen kalenterissa on kaksi Indonesian osakilpailua heinäkuun alussa, mutta mikäli matkustusrajoitukset jatkuvat kesään asti ja koronatilanne ei radikaalisti parane, tuntuu Indonesian kilpailujen ajaminen varsin epävarmalta.

Mutta kun koronatilanne muuttuu ympäri maailmaa vauhdilla, on vaikea sanoa tässä vaiheessa millainen kalenteri tulee lopulta olemaan. Toistaiseksi kalenterissa ei ole samalla radalla ajettavia peräkkäisiä kilpailuja, mutta mikäli epidemia jatkuu, niin luultavimmin tulemme näkemään peräkkäisiä kilpailuja viime vuoden tapaan. Lähipäivinä saamme varmastikin päivitetyn MM-sarjan kalenterin, mutta valitettavasti se tule olemaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä vielä lopullinen.